Ударите срещу анексираните територии в Украйна ще се считат за

...
Ударите срещу анексираните територии в Украйна ще се считат за
Коментари Харесай

Песков: Ударите срещу анексираните територии в Украйна ще се считат за акт на агресия

Ударите против анексираните територии в Украйна ще се смятат за акт на експанзия. Това обяви прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

Освен това е належащо да се открият точните граници на два украински района, които Русия има намерение да анексира, само че над които нейните сили към момента не са открили цялостен надзор.

" Донецката и Луганската национални републики са приети от Русия в границите от 2014 година Що се отнася до териториите на Херсонска и Запорожка област, би трябвало да се посочи, не мога да отговоря на този въпрос сега ", съобщи Песков.

От 23 до 27 септември в самообявилите се Луганска и Донецка национални републики, както и в Херсонска област и в елементи от Запорожка област се организираха референдуми за влизане на тези райони в състава на Русия.

Късно нощес съветският президент Владимир Путин подписа укази за признание на Херсонска и Запорожка област за самостоятелни територии.

В момента се провежда церемонията по подписването на контракт за влизането на Донецка и Луганска национални републики, както и на Запорожка и Херсонска области в състава на Руската федерация.

Междувременно интернационалната общественост съобщи, че няма да признае резултатите от извършените противозаконни референдуми, съобщи през днешния ден.бг.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще гласоподава през днешния ден резолюция, осъждаща референдумите за анексиране на няколко окупирани от Русия райони в Украйна, заяви актуалният ръководител на съвета - Франция.

Текстът ще осъди референдумите, които Западът дефинира като " подправени ", и ще изиска от страните членки " да не признават никакъв изменен статут на Украйна и задължаване на Русия да изтегли войските си от Украйна ", съобщи американският делегат Линда Томас-Грийнфийлд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР