Ударите на западните страни срещу Сирия през нощта в петък

...
Ударите на западните страни срещу Сирия през нощта в петък
Коментари Харесай

Макрон: Ударът в Сирия беше намеса на цялата международна общност

Ударите на западните страни против Сирия през нощта в петък против събота са били сполучливи от военна позиция. Това съобщи в телевизионно изявление френският президент Еманюел Макрон.

Макрон добави, че интервенцията на Съединени американски щати, Англия и Франция " беше интервенция на интернационалната общественост и както сами видяхте - изпълнихме я по извънредно акуратен метод ". 

" Франция не е оповестила война на режима на Башар ал Асад ", продължи френският президент и посочи, че " Париж е за политическо решение на спора в Сирия, включващо всички забъркани страни ", написа БНР. 

Френският президент удостовери, че ще направи посещаване в Санкт Петербург в края на май, както е планувано.

Макрон е убедил президента Доналд Тръмп, че ударите би трябвало да бъдат ориентирани единствено против обекти, свързани с химическите оръжия.

" Преди 10 дни президентът Тръмп споделяше, че Съединените щати би трябвало да се отдръпват от Сирия. Но ние го убедихме, че е належащо да се остане там в дълготраен проект. Ние също го убедихме, че би трябвало да ограничим ударите единствено над места, свързани с химически оръжия ".

По-рано американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон е подготвен за нова военна интервенция в Сирия, ако сирийското държавно управление извърши друга офанзива с химическо оръжие.

От своя страна, съветският президент Владимир Путин, съобщи, че бъдещи ракетни удари против Сирия от страна на Запада ще доведат до безпорядък в интернационалните връзки. А в това време страните от Арабската лига осъдиха потреблението на химическо оръжие в Сирия и желаеха интернационално следствие на случая. Това разгласи саудитският външен министър Адел ал-Джубейр на конференция след днешната среща на страните от организацията.

Граждански митинги, осъждащи въздушните удари в Сирия, се състояха в Лос Анджелис, Сан Франциско, Берлин, Кипър и в линията Газа.

Няколко хиляди иракчани демонстрираха срещу западните въздушни удари по Сирия, като някои участници възпламениха американски флагове, заяви Франс прес. Протестните акции се състояха по апела на шиитския водач Моктада Садр.

" Престанете да унищожавате Сирия, както унищожихте нашата страна ", скандираше тълпата, събрала се на площад Тахрир в центъра на Багдад. Освен в Багдад, демонстарции имаше и в градовете Наджаф и Басра. В събота Ирак изрази безпокойствие откакто Съединени американски щати, Франция и Англия нанесоха ракетни удари по обекти на сирийското държавно управление в отговор на хипотетичното нахлуване с химическо оръжие по следен от бунтовници град на 7 април.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР