Ударът с дрон, който уби трима американски войници в база

...
Ударът с дрон, който уби трима американски войници в база
Коментари Харесай

„Оста на съпротивата“ тласка САЩ да засилят отбраната в Близкия изток

Ударът с дрон, който умъртви трима американски бойци в база на сирийско-йорданската граница, акцентира тлеещата опасност, пред която са изправени американските сили в района от Войната сред Израел и Хамас избухна през октомври.

Атаката в неделя също акцентира рисковете Съединени американски щати да бъдат въвлечени по-дълбоко в районните вражди, провокирани от войната в Газа.

Администрацията на Байдън упрекна „ радикалните групировки, подкрепяни от Иран “ за стачката и даде обещание да потърси „ отчетност от всички виновни във време и по метод, който изберем “.

Още след опустошителната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври и свирепата ответна атака на еврейската страна против ръководената от Хамас Газа, Съединени американски щати осъзнават рисковете от експлоадирането на по-широка районна война. Тя се стреми да овладее спора посредством композиция от дипломация и въздържане.

Но офанзивите против силите на Съединени американски щати, Израел и комерсиалните кораби от въоръжени групировки, подкрепяни от Иран, които включват Хамас, непрекъснато...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР