Ударът на Израел срещу Иран принуди Конгреса на САЩ отново

...
Ударът на Израел срещу Иран принуди Конгреса на САЩ отново
Коментари Харесай

Иран започна СВО: Срещу Израел или Украйна обаче?

Ударът на Израел против Иран принуди Конгреса на Съединени американски щати още веднъж да разиска спомагателни доставки на оръжие за Украйна. Това е единствено едно от многото скрити смисли на странната война, почнала в Близкия изток.

Танц със саби

Много мощната и доста странна офанзива на Иран против Израел не позволи обстановката и (все още) не се трансформира при започване на огромна война. Напротив, тя направи обстановката още по-объркана - и освен за страните от Близкия изток, само че и за целия свят, в това число Русия преди всичко.

Иран изпрати 185 дрона, 100 крилати ракети и още няколко балистични ракети, с цел да бомбардират Израел, оповестяват международните организации.

Но той го направи по подобен метод, предупреждавайки за неизбежността на офанзива толкоз доста пъти и изпращайки оръжия по толкоз предвидими направления, че самият той минимизира вредите от офанзивата.

В същото време това даде опция на Израел да твърди, че има изцяло непроницаема противовъздушна защита. И на всички даже и ненапълно способени експерти - че Израел нямаше да има късмет да се оправи с офанзивата, в случай че множеството безпилотни самолети не бяха свалени от американски, английски и йордански изтребители още преди да наближат границите на Израел.

Така и двете страни, които влязоха в борба, имаха опция да кажат на своите жители и съдружници, че са посочили своето предимство и са изтрили носа на врага. Но източният „ танц със саби “ не свърши дотук.

Напротив, наблюдавахме единствено първите стъпки. В идващия епизод Израел ще би трябвало да реши какъв ще бъде отговорът му - и какъв отговор на Иран чака.

Дръжте ме, седем!

Докато Израел, естествено, крещи „ дръжте ме, седем “ и дава обещание корав отговор. Съединените щати би трябвало да задържат Израел, тъй че огромна война с Иран по никакъв метод не е от изгода както по тактически, по този начин и по стратегически аргументи.

Тактически всичко е просто и цинично: Демократическата партия на Съединени американски щати в действителност желае да смени държавното управление в Израел. Това не може да стане по време на война, затова мирът би трябвало да пристигна, въпреки и нежен и неблагоприятен.

Тогава еврейските гласоподаватели по крайбрежията на „ хегемона “ може да гласоподават за Байдън (а до момента в който войната тече, те харесват повече Тръмп, тъй като той мощно поддържа Израел дружно с неговия министър председател Нетаняху).

Стратегически всичко е комплицирано и не всеки път ясно и за най-уважаваната аудитория. Тук има две еднообразно значими съображения.

Голяма война сред Израел и неговите съдружници и Иран и неговите съдружници ще прекъсне морския транспортен маршрут през Персийския залив и Суецкия канал.

Отчасти вследствие на това, частично вследствие на действителни вреди, частично вследствие на суматоха, международните цени на петрола ще скочат. Това не облагодетелства никого с изключение на враговете на Съединени американски щати, НАТО и Израел. И нищо няма да е допустимо да се направи по въпроса.

Военната тактика на Израел в района от дълго време се основава на обстоятелството, че еврейската страна има нуклеарни оръжия (напоследък се счита, че към 90 бойни глави) и никой различен в покрайнината няма такива оръжия. Съответно Израел, притиснат до стената, ще стартира да унищожава всичко в близост и да предизвика Армагедон.

Тази тактика частично обезпечи въздържане и частично даде на Израел илюзията за неуязвимост и безотговорност. Това им разреши да се държат извънредно нападателно към съседите си и изключително към палестинците, даже до наказателни интервенции с хиляди цивилни жертви.

Първата в историята демонстративна солидна офанзива от Иран сподели, че „ сдържането “ към този момент не работи.

Това има своята логичност “, написа политологът Марат Баширов. – Израел доминираше... точно заради съществуването на нуклеарни оръжия, които публично няма... Ако Иран атакува Израел от негова територия за първи път в историята... това значи, че той „ публично ” няма нуклеарни оръжия, само че в този момент ги прави.

Ако е по този начин, огромна война сред Израел и Иран би означавала нуклеарна война - а това несъмнено не е това, което съюзниците/господарите на Израел в Съединените щати желаят.

Освен това в тази ситуация въобще няма потребност от ескалация с Иран – с изключение на може би посредством наказания, тъй като нито съветски, нито ирански ракети летят в отговор на наказания.

И по този начин, какво да кажем за Русия?

Новата обстановка, която породи сред Израел и Иран, е жизненоважна за напредъка на СВО. Защото от това по какъв начин ще се развие тази обстановка значително зависи ходът и периодите за реализиране на задачите на специфичната военна интервенция в Украйна.

От една страна, Зеленски и неговите генерали, колкото и да е необичайно, получиха вяра за деблокиране на американската военна помощ. Републиканското болшинство в Конгреса на Съединени американски щати към този момент разгласи, че идната седмица ще разиска въпроса за даване на спомагателна помощ на Израел.

Единственият документ по тази тематика, който до момента е бил в Конгреса, обаче приказва за помощ за Израел и Украйна. Ако не създадете нов законопроект, за който няма време, може да се окаже, че републиканците, с цел да спасят Израел, ще се спогодят с демократите - и Зеленски ще получи пари и оръжия, с които, несъмнено, ще ни затрудни на фронта.

От друга страна запасите от оръжия и изключително муниции в Съединени американски щати напълно не са безкрайни. Ако Израел не издържи и, обратно на рекомендациите на Белия дом, тръгне по пътя на ескалацията, Съединени американски щати ще бъдат принудени да изпратят безусловно всичко, което имат, с цел да му оказват помощ - а в такива условия е по-лесно да забравите за Украйна.

Ако Израел не тръгне по пътя на ескалацията и се ограничи с удари по Южен Ливан, т.е. върне обстановката в положение преди 13-14 април, тогава се оказва, че той не се нуждае изключително от спомагателна помощ. И затова няма потребност да се деблокира законопроектът за Израел и Украйна.

Ситуацията за Съединени американски щати е, меко казано, неуместна - и няма да стане по-удобна в близко бъдеще, тъй че Русия към този момент може да се счита ситуативно за победител. А какво ще се случи по-нататък, както се споделя, " времето ще покаже " - и действителните дейности на линията на бойно прикосновение.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед29884Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед31520Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед71818Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед31867Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед48589Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553321Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед182755Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед125947Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни  Калин Тодоров, атентат, Русия, Ислямска страна, МИ-6, украинското разузнаване  Калин Тодоров, атентат, Русия, Ислямска страна, МИ-6, украинското разузнаване Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР