Ударът е голям, рекорден, но имайте предвид че в Европа

...
Ударът е голям, рекорден, но имайте предвид че в Европа
Коментари Харесай

Ключови подробности за перничаните от колумбийския наркоканал! Намесиха и Брендо

Ударът е огромен, рекорден, само че имайте поради че в Европа за 2020 година има 215 тона съвсем хванати. Има страни, които залавят по 50-60 тона годишно. Това съобщи пред Българска национална телевизия Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрациятапо мотив огромната интервенция против трафика на кокаин, в която беше разрушен колумбийския „ Клан на залива “.

Както БЛИЦ заяви, двама перничани са задържани в Италия в границите на тази интервенция.

„ Това е най-големият клан, който работи в Колумбия. Паравоенна организация. 3000 индивида, с големи обороти. Залавят водача им преди една година, който е в американски затвор. След това стартира тази интервенция под прикритие. Близо 20 индивида работят под прикритие една година “, изясни Безлов.

По думите му, интервенцията е извършена доста добре. „ Действително са засегнали мрежи в Италия на Ндрангета, на албанската мафия, в самата Колумбия, в Съединени американски щати има конфискация на пари. Много добра интервенция “, съобщи той.

Той уточни, че в последните години непрекъснато пораства потреблението на кокаин в Европа. Въпреки пандемия и локдаун, има растеж с 6-7%. В Европа през последните 10-15 години кокаинът е станал доста известен, изпреварила е Съединени американски щати.

По отношение на задържаните българи Безлов посочи, че досега няма публично изказване за тях от българските служби.

„ Може единствено да допускаме, че са взели участие в логистика или нещо такова, съдейки по това, че няма специфични мнения. Спомнете си, България имаше един доста знаков участник и то още веднъж в Италия – Брендо. Контролирал е един от каналите за импорт на кокаин “, сподели той.

Според него, надали Брендо има връзка с този канал за трафик, защото колумбийският клан стартира да се разраства през 2015-2016 година

„ Очевидно са други участниците в тази ситуация “, сподели той и добави, че не е изключено някои остарели връзки да са непокътнати.

По отношение на трафика на кокаин към България Безлов уточни: „ Става дума за логистика към Западна Европа. Възможно е нещо да капе към България, само че приказваме за интервенция, на първо място обвързвана с Италия и Колумбия “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР