“Ударът е бил с над 50 км/ч. Моето предположение е,

...
“Ударът е бил с над 50 км/ч. Моето предположение е,
Коментари Харесай

Пътни психопати сядат зад волана. Все повече хора друсат

“Ударът е бил с над 50 км/ч. Моето съмнение е, че е над 80 км/ч. Катастрофите зачестяват. Зачестяват и случаите след шофиране с алкохол ”, разяснява Диана Русинова от “Европейския център за транспортни политики ”. 

 

В неделя пък на паркинг до огромен магазин в Бургас 58-годишен мъж с позитивна проба за алкохол и опиати блъсна майка и щерка.

 

Пред bTV психиатърът доктор Веселин Герев разяснява, че става дума за “пътни психопати ”. Според него от ден на ден хора използват психоактивни субстанции, с цел да “държат душeвността си бодра ”. 

“Нормалните хора пием кафе ”, уточни Герев. 

 

“Алкохолът дава нарушаване в пространственото усещане на душeвността, до момента в който всички останали психостимуланти водят до импулсивно държание. Това води до внезапното натискане на газта и неприятната ориентировка – липса за визията за отдалеченост и скорост ”, добави психиатърът.

Според Росен Рапчев, специалист в Държавната организация “Безопасност на придвижването по пътищата ” коктейлът от алкохол и опиати е взривоопасен.

 

“Алкохолът може да е за развлечение, само че не би трябвало в никакъв случай да се ръководи автомобил по-късно. Проблемът е обществен. Защо толкоз доста се използва алкохол и опиати. Живеем в динамичен свят. Някои хора прибягват до медикаментите, с цел да може да се потвърдят в своята среда, да не са в заспалост. Това е сериозен обществен проблем “, акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР