Удар срещу най-голямата спешна болница видяха медициСтари дипляни изкарани от

...
Удар срещу най-голямата спешна болница видяха медициСтари дипляни изкарани от
Коментари Харесай

Лекарите от “Пирогов” с искания: Кацаров да напише пътека за пост COVID

Удар против най-голямата незабавна болница видяха медици
Стари дипляни изкарани от склад

Министерството на здравеопазването, водено сега от служебния министър Стойчо Кацаров, да сътвори клинична пътека за лекуване на пост Коронавирус синдром и дълъг Коронавирус. Това е едно от настояванията на медици и чиновници от “Пирогов”, които за следващ ден излязоха на митинг против уволнението на шефа проф. Асен Балтов. Кацаров го освободи поради инспекция в незабавната болница, която откри фиктивни хоспитализации и други нарушавания, поради което болничното заведение би трябвало да връща 1 млн. лв.. Министърът се разгласи и за един от пациентите фантоми, лекувани след Коронавирус по пътеки за други болести.

“Оформят се три съществени претенции - незабавната оставка на господин Кацаров, незабавната оставка на господин Салчев (б. а. - началник на НЗОК) и въвеждане на пътека, която да обезпечи лекуването на пациентите с пост Коронавирус синдром и дълъг Коронавирус, тъй като това са тежки положения и тези пациенти би трябвало да бъдат обгрижени”, сподели доктор Камен Данов, шеф на Коронавирус поделение в болничното заведение. “Това, което се случва сега е удар върху “Пирогов”, който изнесе огромна част от болните пациенти от последната вълна”, добави той.

Днес медиците още веднъж блокираха и кръстовището при лечебното заведение. Лекарите обявиха, че митингите ще продължат, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им и не бъде изчистено името на “Пирогов”.
Доц. Атанас Мангъров: Играем на стражари и апаши с НЗОК


“Всички тези магарии, които стават, за които се уволняват, назначават, повода е тази - с цел да изкарат лекарите своите хонорари, те би трябвало да вършат всевъзможни фокуси, с цел да получат така наречен клинични пътеки. Много постоянно се получава по този начин, че с цел да изкараме нашите мършави 100 лв., ние би трябвало да похарчим 1000 лв., тъй като би трябвало да напишем такива клинични пътеки”, сподели инфекционистът доцент Атанас Мангъров, шеф на Коронавирус клиниката в Инфекциозна болница в София, във връзка абсурда в “Пирогов”.

“За страдание ние се варим в този сос от 20 и няколко години насам и за жалост доктор Кацаров е един от тези, които са създатели на тази глупост”, добави той по отношение на клиничните пътеки, представен от БНР.

По думите му няма разделяне на заплащането на медицинския труд и заплащането на цената на лекуването, поради което се получава игра на стражари и апаши с касата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР