Удар на БНБ, браво на мениджърите и управителя Димитър Радев.

...
Удар на БНБ, браво на мениджърите и управителя Димитър Радев.
Коментари Харесай

БНБ удари златен джакпот, спечели 257 млн. евро

Удар на Българска народна банка, отлично на мениджърите и шефа Димитър Радев. Повече от 257 млн. евро завоюва Народната банка през предходната година от повишаване на златото.

Това излиза наяве от годишния доклад на Българска народна банка, който беше импортиран в Народното събрание, написа " Труд ". През 2020 година цената на златото в евро се увеличи с 14,9% до 1554,2 евро за тройунция. А придвижването на цената беше в много необятни граници - от 1353 евро до 1737 евро за тройунция.

От Българска народна банка са планували повишаването на златото и още при започване на февруари 2020 година са купили 11 114 тройунции злато, което се равнява на малко над 357 кг. Това е станало преди внезапното повишаване на цената на благородния метал, което е асъдействало за осъществяване на добра рентабилност от повишаването му. Общата стойност на притежаваното от Българска народна банка злато е 2 милиарда евро.

Резултатът от вложенията на валутните запаси на Българска народна банка в депозити и скъпи бумаги обаче е негативен. Това се дължи на негативните лихви по депозитите и на негативната рентабилност по държавните скъпи бумаги. В резултат общата реализирана рентабилност от ръководството на валутните запаси на страната, които към края на 2020 година са в размер на 30,8 милиарда евро, е 226 млн. евро, или 1%.

Общият брой на чиновниците в Българска народна банка и дъщерните є сдружения е 1145 души, като от тях личният състав на Българска народна банка е 895 чиновници. Управителят на Българска народна банка Димитър Радев взима заплата от 17 888 лева на месец, подуправителите получават по 15 332 лева, а другите членове на Управителния съвет - по 5111 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР