Удар! Хванаха българина Ц.Ц. с милиони евро от Венецуела Милионите

...
Удар! Хванаха българина Ц.Ц. с милиони евро от Венецуела Милионите
Коментари Харесай

От Инвестбанк проговориха за милионите долари от Венецуела

Удар! Хванаха българина Ц.Ц. с милиони евро от Венецуела Милионите от Венецуела водят към сметките на юрист Менда Стоянова за милионите долари пристигнали от Венецуела

Инвестбанк АД няма и не е имала кореспондентски връзки с венецуелски банки. Средствата по доверителната адвокатска сметка са постъпили у нас законно при осъществяване на всички регулаторни условия по Валутния закон, Закон за ограниченията против изпирането на пари (ЗМИП), Закона за адвокатурата и съблюдаване на интернационалните наказания, както на Европейски Съюз, по този начин и на OFAC.

Специализираното звено в банката прави непрекъснат надзор за сходство на платежните интервенции на всички наши клиенти на територията на Република България и чужбина. Това се споделя в позиция на трезора във връзка информацията за парични преводи от Венецуела към България.

От банката допълват, че има разкрити кореспондентски сметки в многоуважавани интернационалните банкови институции, през които се правят разплащанията във валута за всички наши клиенти.

Входящите и изходящи преводи по доверителната сметка са обработвани от разнообразни банки от Европейски Съюз и Съединени американски щати в това число, без да има усложнения при тяхното осъществяване. Банките репортери също правят наложителна инспекция във връзка с ограниченията против изпирането на пари и спазването на въведени интернационалните наказания, както във връзка с страни, по този начин и във връзка с лица от интернационалните санкционни и забранителни описи. Преди средствата да постъпят в Инвестбанк АД, те са минали през най-малко две банки репортери, защото ние нямаме директни кореспондентски връзки с венецуелски банки, прецизират от Инвестбанк

" Извършените входящи и изходящи прехвърляния са свързани главно с доставка на хранителни артикули за Венецуела, за които в това число имаме показани товарителници. Не са налични санкционни преводи, свързани с Държавната петролна компания на Венецуела (PDVSA – Petróleos de Venezuela, S.A.), каквито изказвания се появиха в медийни изявления и изяви.

Адвокатите и адвокатските сдружения откриват потребителски доверителни специфични сметки по член 39 от Закона за адвокатурата и при тяхното ръководство юристите и/или адвокатските сдружения са длъжни да ползват Закона за ограниченията против изпирането на пари (ЗМИП), защото те са задължени лица по член 4, т. 15 от него и са длъжни да ползват всички ограничения, разказани в закона.

Инвестбанк АД постоянно е оказвала, оказва и ще оказва цялостно подпомагане на способените правоохранителни органи при осъществяване техните отговорности ", се показва още в известието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР