Удълженият срок за първата вноска за такса смет, както и

...
Удълженият срок за първата вноска за такса смет, както и
Коментари Харесай

Срокът за първите вноски на местните данъци и такси изтича този месец

Удълженият период за първата вноска за такса боклук, както и за 5% отстъпка при заплащане в цялостен размер на налог недвижими парцели и МПС изтича на 30 юни, припомнят от Дирекция "Общински доходи " на Столична община.

Ако се заплаща на части, периодите за налог здания и МПС са: 30 юни - за първа вноска и 31 октомври - втора вноска.

Национална агенция за приходите припомня: Срокът за подаване на данъчни заявления е до 30 април

За заплащане на такса боклук, периодите тази година са: 30 юни, 30 септември и 30 ноември. След тези дати стартира да се начислява съответната рента по закон.

Нормалният темп на работа във всички 22 районни данъчни отдела в София към този момент е изцяло възобновен. Столичани могат да заплащат локалните си налози и такси във всеки от отделите, без значение в кой регион се намира парцелът им. Други варианти за издължаване е по банков път или посредством финансови медиатори.

Най-удобният и бърз метод си остава през електронния портал на Столична община. За да се възползвате от тази онлайн услуга е належащо да имате публикуван ПИН -код от Столична община, или ПИК от Национална агенция за приходите.

ПИН-код, с който да си вършиме информации или да плащате онлайн локалните си налози и такси през е-страницата на Столична община може да бъде публикуван във всяка от районните данъчни служби, след показване на документ за идентичност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР