Удължен е срокът за подаване на оферти от кандидатите да

...
Удължен е срокът за подаване на оферти от кандидатите да
Коментари Харесай

Удължен е изборът на инженер-консултант за газовата тръба с Гърция

Удължен е срокът за подаване на предложения от претендентите да станат инженер-консултант на градежа на междусистемната газова връзка България-Гърция, оповестиха от компанията " Ай Си Джи Би “, която ще построи и експлоатира газопровода сред Стара Загора и Комотини.

Поръчката за 8.45 млн. евро без Данък добавена стойност бе оповестена при започване на ноември и срокът за внасяне на предложенията бе 19 декември, като е спазено законово условие за 35 дни време от старта на процедурата до подаването на офертите.

Поради огромният интерес от страна на евентуалните участници в състезанието и заявките за удължение на периода датата за подаване на предложенията е отсрочена за 15 януари 2018 година

Промяната към този момент е оповестена на интернет страницата на Агенцията за публични поръчки и в формалния вестник на Европейския съюз

От " Ай Си Джи Би " считат, че предприемането на тази стъпка ще способства за равнището на конкуренцията и е в неин интерес.

Крайният период за подаване на предложения за публичната поръчка обаче не е доста продължен, защото за сполучливата реализация на плана е от първостепенна значимост да се избере инженер-консултант в най-близко бъдеще, показва българо-италиано-гръцката компания.

Осъществяването на избора е предпочитано както по отношение на дейната роля на позицията при осъществяването на публични поръчки за доставка на тръби и за реализатор на градежа, само че също по този начин и за спазването на основни дати, заложени в пътната карта за осъществяване на плана, добавя сдружението.

Миналата седмица бе разгласен търгът за доставка на тръби на стойност 60 млн. евро без Данък добавена стойност, при започване на годината ще започва и изборът на механически реализатор на газовата връзка, който ще я вкара в употреба. Плановете на държавното управление са доникъде на годината да са завършили всичките пет търга по плана и да се направи първа копка на газовата връзка, която се чака да проработи през 2020 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР