Удължават забраната за износ на инсулин с още 1 месец

...
Удължават забраната за износ на инсулин с още 1 месец
Коментари Харесай

Гетов: През февруари има само два сигнала за липса на инсулин в Пловдивско и Перник

Удължават възбраната за експорт на инсулин с още 1 месец - от 1-ви до 31-ви март. Това обяви на брифинг зам.-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов. 
Прочетете още
" Драмата с дефицита на някои медикаменти се оказва прекомерно пресилена ", съобщи здравният министър проф. Христо Хинков, който разяснява сигналите за изчезнали инсулинови медикаменти в аптечната мрежа на доста места в страната.

Зам.-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов акцентира, че ведомството редовно, регулярно и доста задълбочени следи проблемите и процесите в българския фармацевтичен пазар.

„ Всяко едно решение, което вземаме, е учредено на данни, инспекции и доказателства. Освен това във втората половина на всеки месец вършим тематични инспекции с сътрудниците от ИАЛ и РЗИ – по аптеките в другите райони какво липсва, какво има и къде тъкмо има дефицит. От началото на годината, за месец януари има подадени сигнала три сигнала за изчезнал инсулин, в Стара Загора и Плевен. За февруари сигналите са единствено два – в Перник и от Пловдивско ”, разгласи той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР