Удължават извънредната епидемична обстановка до 15 юли. Това обяви премиерът

...
Удължават извънредната епидемична обстановка до 15 юли. Това обяви премиерът
Коментари Харесай

Удължава се извънредната епидемична обстановка до 15 юли

Удължават изключителната епидемиологична конюнктура до 15 юли. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов при започване на съвещанието на Министерския съвет в сряда.

" Предложението ми се базира освен на последните данни, които ги знаем, а и на изчерпателен разбор за развиването на заболяването у нас. От 27 май до 9 юни среднодневният брой на инфектираните у нас е 26 души. От 10 до 23 юни нараства до 84 случая дневно ", регистрира здравният министър Кирил Ананиев. Само през днешния ден здравните управляващи регистрираха 130 новозаразени с ковид, при едвам 46 излекувани. 

" През този интервал няма да постановяваме нови или остарели строги ограничения ", увери Ананиев и подчерта, че в действие остават условията за съблюдаване на обществена отдалеченост и отлична персонална хигиена. Силно повишен ще бъде контролът. 

Припомняме, че от през вчерашния ден е засилен контролът в градския превоз в столицата. Следи се дали пасажерите носят маски и в случай че да, дали са ги поставили вярно. За неносене на маска санкцията е 300 лева.  

" Безспорно ограниченията, които въведохме, имат резултат за здравето на хората. Ние поетапно отворихме всичко. Умолявахме единствено за едно – да се съблюдава дисциплинираност. Бяхме единствените, които дадоха опция на нашите футболисти да играят пред аудитория. И какво направи публиката? Струпаха се без маски. Затова има рестрикцията по 1 000 души на бранш. Но и това не се съблюдава. Ако по този начин продължат, ще затворим стадионите, както в Германия, Франция, Италия. Явно, като се направи жест, не се регистрира. Отворихме нощните заведения, видяхте какво вършат там. Съжалявам. Демокрацията е за дисциплинираните, за вътрешната дисциплинираност да спазваш избраните правила ", сподели още премиерът Борисов.

Министър-председателят означи, че няма поле за насмешки за връщането на маските, а това е било направено единствено поради увеличаващия се брой болни с ковид.

" Понеже много хора отидоха в Гърция на отмора, споделят, че всеки сервитьор носи маска шлем, а санкцията е 5 000 евро ", уточни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР