Удължаването на зърнената сделка с два месеца стана възможно благодарение

...
Удължаването на зърнената сделка с два месеца стана възможно благодарение
Коментари Харесай

Ердоган: В отношенията със страни като Русия трябва да се прилага балансиран подход, но Западът не го прави

Удължаването на зърнената договорка с два месеца стана допустимо с помощта на " специфичните връзки " на Турция с съветския президент Владимир Путин. Това съобщи турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган в изявление за телевизия СиЕнЕн, осведоми Българска телеграфна агенция.

На 17 май Ердоган заяви, че съглашението за експорт на зърно през Черно море е удължено с още два месеца. Той посочи пред СиЕнЕн, че в връзките със страни като Русия би трябвало да се ползва уравновесен метод, само че Западът не го прави. Според Ердоган подобен метод би бил по-успешен.

Ето да вземем за пример: самодейността за Черно море. Ние се съобразяваме освен с потребностите на западните страни, само че и с тези на африканските страни. Тази самодейност бе удължена с два месеца. Как стана допустимо това? Това бе осъществено с помощта на специфичните ни връзки с президента Путин, акцентира Ердоган.

Турският водач сподели още, че възнамерява да работи с американския президент Джо Байдън, в случай че завоюва втория тур на президентските избори в републиката на 28 май.

Без подозрение ще работя с господин Байдън, съобщи Ердоган в отговор на въпрос на СиЕнЕн.

Турският водач също по този начин акцентира, че в случай че Байдън се отдръпна от поста президент на Съединени американски щати, " ще работи с този, който го размени ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР