Удължаването на ваканцията на учениците в София е заради повишените

...
Удължаването на ваканцията на учениците в София е заради повишените
Коментари Харесай

4 пъти на ден дезинфекцират училищата, забраняват прегръдки на учениците

Удължаването на ваканцията на учениците в София е поради нарасналите равнища на заболяване от грип Б, само че и поради разпространяването на ковид в града. Това изясни Ваня Кастрева, шеф на Регионално ръководство " Образование " в София пред Българска национална телевизия.

Тя разяснява какви са ограниченията против разпространение на болестта в учебните заведения. За спазването на осъществяването им ще дават отговор шефовете, които са получили заповед на Министерството на здравеопазването.

Мерките плануват всички площи в учебните заведения да се дезинфекцират по 4 пъти дневно, тоалетните и коридорите ще се почистват след всяко междучасие, във всяка класна стая ще има дезинфектант, а учителят би трябвало да кани учениците да си почистват ръцете преди всеки час.

Забранява се размяната на храни и питиета и по-близък физически контакт сред децата и личния състав - като да вземем за пример обятия и целувки сред учениците.

Всеки шеф на учебно заведение би трябвало да регистрира съответната конюнктура и да преценя има ли потребност от маски в школото.

Ваня Кастрева изясни и какво става със зелените учебни заведения - за тях също се взема решение съгласно ситуацията, само че към този момент възбраната остава до към месец май-юни.

" Няма нищо трагично по отношение на пропуснат образователен материал за учениците в цялата страна поради втората грипна почивка ", безапелационен бе експертът.

По думите й са вероятни и още ваканции на обособени места по преценка на шефовете във връзка със обстановката с ковид. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР