Удължаването на СТАРТ-3 ще бъде приоритет за администрацията на в

...
Удължаването на СТАРТ-3 ще бъде приоритет за администрацията на в
Коментари Харесай

Какви ще са приоритетите на Джо Байдън относно контрола във въоръжаването?

Удължаването на СТАРТ-3 ще бъде приоритет за администрацията на в региона на контрола върху оръжията, само че връщането към Договора за намерено небе /ДОН/, е малко евентуално. Това съобщи Ричард Вайц, шеф на Центъра за политико-военен разбор в Института Хъдсън, представен от БГНЕС.
" Байдън ще направи удължаването на СТАРТ-3 приоритет номер едно в контрола на оръжията. Той има пълномощието да удължи контракта за период до пет години с президентски декрет, без да е належащо да получи утвърждение от Конгреса ", сподели той пред РИА Новости.
 Байдън към този момент има достъп до секретни данни, има и най-вече гласове в историята на Съединени американски щати Байдън към този момент има достъп до секретни данни, има и най-вече гласове в историята на Съединени американски щати
Белият дом е разрешил на Джо Байдън достъп до ежедневна информация, предопределена за президента на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, позовавай...
Байдън е податлив да удължи контракта до няколко години, с цел да даде време на договарящите да обсъдят по какъв начин да разширят сегашната " тясна двустранна рамка “ на документа, с цел да обзет нови оръжейни системи и други страни в предстоящ нов контракт или съглашение, счита Вайц. " Връщането към Дело за оперативно наблюдение ще бъде по-трудно. Сенатът на Съединени американски щати ще би трябвало да ратифицира контракта с болшинство от две трети, което е малко евентуално, или всички останали страни ще би трябвало да се съгласят, че Съединени американски щати могат да се върнат без ратификация. Русия може да изиска отстъпки по отношение на това ", съобщи Вайц.
Новата администрация на Байдън може просто да се върне към различен значим механизъм - Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA) по иранската нуклеарна стратегия. " Споразумението за JCPOA не беше контракт, тъй че Байдън също може да възвърне присъединяване си в него с президентски декрет, само че някои от първичните или свързани условия са изгубили своята мощ, като възбраната на Организация на обединените нации за импорт и продажба на оръжие за Иран. Така че би било по-добре имат обновено съглашение ", споделя Вайц.
Според него във всеки случай полемиката ще се концентрира върху въпроса за облекчение на глобите на Съединени американски щати против Иран в подмяна на връщането на Техеран в рамката на контракта, планувана в проекта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР