Удължаването на договора с Българския фармацевтичен съюз да е до

...
Удължаването на договора с Българския фармацевтичен съюз да е до
Коментари Харесай

НЗОК отново настоя удължаването на договора с БФС да е до края на май

Удължаването на контракта с Българския фармацевтичен съюз да е до края на май. За това упорстват още веднъж от Националната здравноосигурителна каса с писмо до БФС в отговор на, изпратени до Касата през днешния ден.

Припомняме, фармацевтите през днешния ден изпратиха до фонда писмо, с което съсловната организация изиска удължаването да е единствено с месец, до края април, а по-късно да се подпише нов анекс, с който да влязат в действие контрактувани към този момент сред двете страни условия, по които няма спор, както и да останат в действие текстовете от сегашния контракт, по които НЗОК направи нови оферти и с които съсловната организация не е съгласна.

„ С цел гарантиране достъпа на здравноосигурените лица до лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели за домашно лекуване, заплащани от НЗОК, да се продължи срокът на деяние на Условия и реда и Договора – не по-късно от два месеца, а точно до 31.05.2023 година “, оферират още веднъж в отговор от Здравната каса.

„ Във връзка с поетите задължения в хода на договарянията, НЗОК е подхванала съответните дейности, като е изпратено писмо до Министерството на здравеопазването (…) за преценка и осъществяване на контролите в Национална здравноинформационна система (НЗИС) в действително време. Очакваме съдействието на Министерство на здравеопазването, след което контролите ще бъдат оповестени на интернет страницата на НЗОК. Независимо от оферти по-дълъг период за разискване, НЗОК е подхванала ефикасни дейности при реализиране на контрола при определяне и разпределяне на ЛП, МИ и ДХСМЦ “, пишат още от Касата по отношение на настояването на фармацевтите контролите да влязат в действие от началото на май.

В умозаключение от публичния здравен фонд оферират до края на май „ в натоварен режим и в полза на здравноосигурените лица “ договарянията да продължат до реализиране на единодушие по противоречивите въпроси.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР