Удължаването на действието на бюджета ще гарантира всички социални плащания,

...
Удължаването на действието на бюджета ще гарантира всички социални плащания,
Коментари Харесай

Ако няма друго решение, пенсиите ще се актуализират с 12% от 1 юли 2023

Удължаването на действието на бюджета ще подсигурява всички обществени заплащания, които съществуват все още като някои даже ще се усилят, поради заложени автоматизирани механизми. Това увери пред Българска национална телевизия министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

Минималната работна заплата да вземем за пример ще остане 710 лева през идващите месеци, в случай че бъде признат законът за удължение на Бюджет 2022, изясни той.

Ако няма друго решение на постоянно държавно управление, пенсиите ще се актуализират с 12% от 1 юли 2023 по отношение на в този момент настоящия механизъм в Кодекса за обществено обезпечаване.

От началото на 2023 година линията на беднотия ще се увеличи с 22% и ще стане 504 лева Това автоматизирано ще увеличи с 22% и всички обществени помощи, обвързани с нея, добави Лазаров.

Според него актуализация на Бюджет 2022 поради инфлацията не се постанова, защото пенсиите към този момент са увеличени с изпреварващ инфлацията ритъм.

„ Служебното държавно управление следва да създаде почтени избори, след което и политическата отговорност да е на постоянно определения кабинет. Сега, обаче, като се вижда, че в някои от политическите субекти сякаш личната политическа ориентировка надвива над националните ползи и потребности, се започнаха апели към служебното държавно управление да внесе бюджет. Но кой да е този бюджет?! Бюджетът е финансова рамка на ограничения и политики, които ще провеждаш в продължение на година. Служебното държавно управление не е кабинет с парламентарна поддръжка и политическа багра, с цел да прави съответните политики “, стимулира се той.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР