Удължаване на мерките в подкрепа на , който пострада вследствие

...
Удължаване на мерките в подкрепа на , който пострада вследствие
Коментари Харесай

Четвърти пакет икономически мерки за бизнеса в София, предлагат от ГЕРБ-СДС

Удължаване на ограниченията в поддръжка на, който пострада в резултат на коронавирус рецесията, оферират. Четвърти пакет стопански ограничения, предусещащ редица облекчения за наематели и ползватели на общински парцели, бе разискван на среща с представители на бизнеса, в която участваха съветниците от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Николай Стойнев, Ботьо Ботев, Прошко Прошков и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация. Ето и ограниченията за подкрепяне на бизнеса в столицата, които ще бъдат в действие до 1-и октомври 2021-а година:
Пълно освобождение от задължението за възнаграждение на наем или обезщетение за прилагане за наематели или ползватели по контракти, подписани с кмета на СО/районни кметове/общински компании, при изискване, че са прекратили напълно активността си.
Намаляване на дължимите компенсации или наемни вноски за наематели или ползватели, които имат спад в оборота, като отстъпката е диференцирана:
- при спад в оборота над 50% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, отстъпката е 50%;
 Общински съветници от ГЕРБ-СДС с предложение за Софийска вода Общински съветници от ГЕРБ-СДС с предложение за Софийска вода
Общинските съветници от ГЕРБ-СДС Николай Стойнев, Георги Георгиев, Прошко Прошков и заместител кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура Дончо Барбалов приготвиха и в...
- при спад в оборота сред 20% и 50% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, отстъпката е 20%.
За занаятчии закрепената е 50%, а за земеделските производители – 20%.
Пълно освобождение от задължението за възнаграждение на наем е планувано за наемателите на обекти и парцели, намиращи се на територията на кооперативни пазари и цветни тържища, ако са прекратили активността си.
Лицата, учредени преди 1 юни 2019 година, се употребяват с закрепена отстъпка от 20%. Сред ограниченията е планувана и 50% закрепена отстъпка от таксата „ тротоарно право “ за разполагане на маси и столове за консумация навън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР