Удължава се срокът, в който ще се предоставя хуманитарна помощ

...
Удължава се срокът, в който ще се предоставя хуманитарна помощ
Коментари Харесай

В страната работят 175 пункта за регистрация за временна закрила на украинските бежанци

" Удължава се срокът, в който ще се дава филантропична помощ на бежанци без експлицитна регистрация за краткотрайна протекция до 15.04.2022 г “, съобщи министърът на туризма Христо Проданов в отговор на въпрос на депутата Стоян Михалев от " Демократична България ", съобщи БГНЕС.

" На територията на страната са отворени и работят нови 40 пункта за регистрация за краткотрайна протекция на бягащите от войната в Украйна. Към днешна дата, функциониращите работни места за подаване на документи са вече 175 броя, ситуирани са на 93 местоположения в 65 обитаеми места. Нови регистрационни пунктове има в областите Благоевград, Бургас; Варна, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пловдив, Разград, Русе; Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Ямбол както и други области “, съобщи той.

" Допълнително са подготвени и 25 мобилни екипа, които ще посетят най-горещите точки и ще издават регистрационни карти за краткотрайна протекция на място. Дванадесет пункта за посрещане на украинци в страната са с работен режим 24/7 - в Бургас, Несебър, Приморско, курортен комплекс " Албена “, Балчик, Генерал Тошево, Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак, Добрич, Каварна, Шабла, Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе Дунав мост и Централна железопътна гара София. Всеки ден се работи по този въпрос и се разкриват нови пунктове, с цел да се улесни регистрацията за краткотрайна протекция на бягащите от войната в Украйна “ добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР