Учудващо, но още в далечната 1952 г. Тодор Живков е

...
Учудващо, но още в далечната 1952 г. Тодор Живков е
Коментари Харесай

Първата порнопрожекция у нас била оранизирана от Бай Тошо през далечната 1952 г.

Учудващо, само че още в далечната 1952 година Тодор Живков е провел гледането на първата порнопрожекция у нас. Макар и скрито, епохалното събитие се е състояло в затворения комплекс на елита край Панорамния път в " Бояна ". Тогава в Секретариата на Централен комитет Тодор Живков отговарял за културномасовата стратегия на Политбюро.

" В тези години и ние живеехме във вила на Панорамния път - спомня си Дамян Дамянов пред " 168 часа ". - В комплекса имаше грамадна кинозала единствено за правоимащите, в която се прожектираха западни филми. Най-големият фен на филми беше Тано Цолов, а ние стояхме да гледаме. Понеже компартиите бяха мощни във Франция и в Италия, имаше техни. Испански и португалски нямаше, тъй като там бяха Франко и Салазар - жигосани режими като фашистки. Имаше еротични филми също, само че не порно. Единствено - без американско кино. На първите кресла седяха най-големите шефове, а пред тях имаше фъстъци, дребни сладки и безалкохолни. Ние като деца се промъквахме в тъмното и се пресягахме да си вземем, а Тано Цолов ни плясваше през ръцете

За въпросната прожекция през 1952 година, на която не са били поканени съпругите, а единствено мъжете, пред мен си разправяха майка ми и Станка Димова. Порнографският филм бил италиански и бил донесен персонално от Тодор Живков. Той бил душата на компанията, доста се смял и непрекъснато побутвал другарите си:

" Ха-ха-ха-ха, гледай в този момент тука какво става! " или " Хи-хи-хи - гледай пък тука... "

Той доста си падаше по филмите. "

Според описа на Дамянов специфичните приятели в тези години даже са се радвали на домашно кино. За задачата имало специфични съоръжения в " зимни " стаи към обособените вили. По поръчка на съответния правоимащ от дълъг лист са били доставяни мечтаните филми и в уреченото време в дома им е идвал оператор, който прожектирал единствено за тях мечтаната продукция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР