Учуден съм от политическия морал като човек. Изумен съм от

...
Учуден съм от политическия морал като човек. Изумен съм от
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Божков често е посещавал Горанов

Учуден съм от политическия морал като човек. Изумен съм от морала. Например - да бъде човек министър на финансите на страната, да взе участие с лице, за което години наред има съмнения за това, че нарушава законите, не заплаща предстоящите налози. Натрупват се за 5 години 700 милиона отговорности по сметката на ръководещите. След което отпътува и страната наддава страховит писък, че той е някъде в чужбина. Това е най-удобната позиция.
Това съобщи пред Българска национална телевизия Бойко Рашков, който е новият президентски консултант по правни въпроси. Той даже загатна, че е доста допустимо придвижването на Божков от България към Дубай да е дирижирано.

“Божков в този момент се задоволява единствено с това да пуска есемеси и комикси просто, с цел да има информация, която да се съхранява известно време и след това да се изнесе”, разяснява Рашков и добави, че не е допустимо финансовият министър да не е бил наясно какво се случва в Комисията по хазарта.

“Ако се потвърди фактът, че сред обвинения в Дубай и министъра на финансите, е имало съучастническа активност, Рашков си задава въпроса какво прави този министър в това държавно управление до днес”, разяснява Рашков.

Той съобщи, че разполага с информация, че индивидът в Дубай дружно с неговата защита доста постоянно са посещавали министъра на финансите. Тази информация е била предоставена на основния прокурор, само че към момента нищо не е последвало от това.

" Би следвало за едно държавно управление на европейска страна, която е към този момент в чакалня, оставката да е въпрос на чест. Но ми коства, че те ще упорстват, тъй като се опасяват. В друго време при различен основен прокурор от дълго време щяха да се образуват каузи ", добави Рашков и посочи, че става дума за сведения на очевидци.

По думите му ръководещите ще пазят властта по всевъзможен начин. Те са привлекли на своя страна основния прокурор, който не признава разделянето на управляващите, не признава конституцията, желае да слее прокуратурата с изпълнителната власт по този начин, че в България да останат единствено две управляващи - законодателна и изпълнителна, която включва прокуратурата, а съдът да остане настрана.

" Непризнавайки конституцията, непризнавайки разделянето на управляващите, Борисов има един сериозен тил в негово лице ", безапелационен беше Рашков.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР