Учуден съм от категоричните мнения на много хора около случая

...
Учуден съм от категоричните мнения на много хора около случая
Коментари Харесай

Експерт по сигурността: Който е направил взривното устройство, много добре си е свършил работата

Учуден съм от безапелационните отзиви на доста хора към случая с основния прокурор за тротилов еквивалент, за устременост на гърмежа. Много е рано за сходни заключения, защото информацията е много нищожна. Ако е правилно, че е имало огнен дирек, значи, че имало съществено желание, решителна цели  че тази цел към този момент се оказва автомобила на основния прокурор.

Това разяснява пред Нова тв специалистът по сигурнотСлавчо Велков.

Т.е. можем да създадем извода, че това е акт, ориентиран против вип личност и че няма аналог в новата история на България, защото това е настоящ магистрат, върховен държавен чиновник. След убийството на Луканов, не е имало различен подобен случай, само че той беше в качеството му на някогашен министър председател, уточни той.

Ако има огнен дирек, както се твърди, значи, че във взривното устройство е имало някаква примес, която да провокира този дирек и че някой си е приключил работата добре, защото е знаел детайлности по пътуването на целта, уточни той.

Т.е. в състава на взривното устройство евентуално е имало и запалителна примес. Пораженията върху дърветата на мястото на гърмежа, са от ударната вълна. При подобен гърмеж това може да измести и даже да обърне колата от пътя. Но в това време има още доста въпроси, които пораждат. Изводът е, че в случай че това е по този начин, както се показва и както се вижда, може да се квалифицира като акт, който е с много-много висока степен ан социална заплаха и който не е с лимитирана цел заплашване, а за ликвидиране, още повече, че в колата е било фамилията на основния прокурор, уточни специалистът.

За да се провежда сходен акт, би трябвало да се познават в детайлности маршрутите, по които пътува целта. Но като се има поради, че той е охраняван от НСО, не е той този, който по принцип, взема решения за избор на маршрут. Такъв е правилото. Решенията се вземат от НСО. За да бъде осъществено нещо сходно, този автомобил е трябвало да е бил на образно наблюдаване или контакт. Най-вероятно е задествано взривното устройство отдалечено. Извършителят е техническо лице. Единствената му задача е да натисне копчето в тъкмо избран миг, когато се появи колата или когато му оповестят по радиото. Твърде допустимо е колата да е следена или на част от колите да е имало проследяващо устройство, допустимо е от въздуха да е следен кортежа. Всичко е допустимо, уточни той.

Ако се открият такива устройства по различните направления, това значи, че работата е извънредно сериозна. Но не мога да си обясня по какъв начин по този начин да вземем за пример някой отива на служебно събитие да си взима децата. Тези, които са направили акта, би трябвало да са били доста добре осведомени, уточни той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР