Учителските заплати ще се увеличат с 20% от 1 януари.

...
Учителските заплати ще се увеличат с 20% от 1 януари.
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: 20% е увеличението на учителските заплати от 1 януари

Учителските заплати ще се усилят с 20% от 1 януари. Това е заложено в бюджет 2019 година 920 лв. ще е главната заплата на всеки учител.
Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев в предаването " Лице в лице " по бТВ.

" Педагогическа дееспособност се придобива по 2 метода - посредством университет или след приключено висше обучение, да вземем за пример математици, като ние предоставяме спомагателна подготовка. И сега може да си приключил математика, само че да нямаш педагогическа подготовка, каквато предоставяме от Министерството на образованието. Това става в границите на най-малко 300 часа ", разяснява просветителният министър.

" Имаме общ недостик на фрагменти за учители, инженери и в доста други специалности. Трудно привличаме децата към сходен вид специалности ", добави още Красимир Вълчев.

Учебниците се пишат от голям брой издателства и преподаватели. Не всеки може да реши, кое е добре да бъде в тях и кое не. Днес обърнаха внимание на част от текстовете в учебниците за 9 клас. Относно " джендър " идеологията, половото обучение е част от всеки учебник по биология. Ако имаше такава бих направил препоръчани да се промени, разяснява министърът по отношение на въпроса от страна на Вътрешна македонска революционна организация за т.н " джендър " текстове в учебниците по биология за 9 клас.

" През последните години качеството на учебниците се подвига, само че при толкоз издателства няма по какъв начин да останем без неточности ", сподели още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР