Учителски организации настояват властите да разрешат прилагането на трета доза

...
Учителски организации настояват властите да разрешат прилагането на трета доза
Коментари Харесай

В отворено писмо до кабинета учители поискаха трета доза преди 15 септември

Учителски организации упорстват управляващите да разрешат използването на трета доза от имунизациите против ковид.

В отворено писмо до служебния министър председател и до министрите на образованието и на опазването на здравето от неофициалните обединявания " Учители за безвредно обучение " и " Обединени учители за безвредно обучение " показват, че " защото МОН, Министерство на здравеопазването и болшинството родители упорстват за присъствено започване на образователната година при начало на четвърта вълна в страната, а учителите работят на " първа линия ", би трябвало да се позволи използването на трета бустерна доза за всички, които работят в системата на образованието, лица над 65 години и всички лица с хронични и съпътстващи болести ".

От двете училищен организации желаят също да има постоянно тестване за болестта - минимум два пъти седмично на всички възпитаници, учители, административен и спомагателен личен състав в образователните заведения. Да има и карантиниране на всички контактни лица, открити посредством регулярното тестване, а при достигането на заболеваемост от 300 на 100 000 да се минава към образование от разстояние в електронна среда - на всички възпитаници от 1-и до 12-и клас.

В писмото се споделя още, че екипите на " Учители за безвредно обучение " и на " Обединени учители за безвредно обучение " са мощно обезпокоени от фрапантното повишаване на 14-дневната заболеваемост, както и от огромния брой на инфектирани деца преди началото на новата образователна 2021/2022 година.

По данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания /между 2 и 8 август/ 96,9 % от секвенираните проби у нас са на " Делта " разновидността на SARSCoV-2. Процентът на приетите в болница и на признатите за лекуване в интензивни отделения пораства, а смъртността също се повишава.

Броят на инфектираните деца е мощно стеснителен, а най-ефективният метод за предотвратяване от заразяване и от тежко протичане към сегашния миг остават имунизациите, заявят от учителските организации. Те означават обаче, че е потвърдено, че отбраната от тях понижава с течение на времето, което значи, че ще бъдат нужни спомагателни дози ваксини за обезпечаването на дълготрайна отбрана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР