Учителката по предмета Човек и природа на дъщеря ми си

...
Учителката по предмета Човек и природа на дъщеря ми си
Коментари Харесай

Учителка гори маски в час, нарушавали човешките права

" Учителката по предмета " Човек и природа " на щерка ми си разреши да гори маска в своя час. Tова разказала възмутена майка по Българска национална телевизия.

" Преди това тя обяснила на децата, че носенето на маски нарушава човешките ѝ права и за нея това било еднакво на принудително налагане на носене на бурка. Бях мощно обезпокоена от тези внушения. На първо място ми беше неприятно сравнението сред един набожен знак и средство, което защищава здравето на децата. Бях изрично несъгласна, че учителката оспорва родителския ми престиж, с който аз упорствам щерка ми да носи маска като защитно средство ", споделила майката в писмо до медията.

Позицията на учителката:

" Вижте какво, г-жо, аз съм химик. Часът се беше провел в кабинета по химия и това беше демонстрационен опит, с цел да проверим какви са тези маски. От натурален материал или от неестествен. Дали е подозрително, дали е редно или не - е ваше персонално мнение. И ваша персонална позиция. Винаги сме имали проучване на материали. И ги изследваме по някакъв метод ".

Вирусологът Радка Аргирова споделя, че е сюрпризирана от реакциите и въпросите на учители, които получава по време на срещи, проведени от просветителното министерство

" Имах въпрос, започнах да давам отговор и внезапно в чата се появяват се появиха фрази като да вземем за пример: „ Колко ви заплащат да ни поднасяте тези неистини? “ Аз се направих, че не виждам и не слушам. След малко се появи друго: „ Колко време ще ни говорите тези неистини? “ След малко трето: „ Вие знаете ли, че вместо ваксини ни се прави вода? “ Изречения като да вземем за пример " какъв брой ви заплащат, с цел да ни поднасяте тези неистини? " Те не дават никакви причини, просто твърдо уверено са срещу всичко, което се приказва ", споделя доктор Аргирова.

Това още веднъж слага въпроса какво стига до учениците - тествани обстоятелства, или отзиви - без значение в коя от двете направления.

" Аз не диктувам в какво да има вяра учителката и в какво не, само че съм несъгласна тя да подтиква моето и други деца към държание, което е рисково за тяхното здраве. Мисля, че е неприемливо образователните часове да се трансформират в сцена на дискусия за covid-мерките ", написа още майката до Българска национална телевизия.

В съответния случай учителката траяла да упорства, че горенето на маска не е метафора, а опит. А на въпроса какво е посочил този опит затваря телефона с думите:

" Ами няма да приказвам повече с вас, сбогом, прелестен ден ви искам. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР