Учителката, която е преподавала на Мария Бакалова и на много

...
Учителката, която е преподавала на Мария Бакалова и на много
Коментари Харесай

Музикалното училище в Бургас е лаборатория за таланти, композиторът Петя Тончева с рецепта за щастието

Учителката, която е преподавала на Мария Бакалова и на доста други звезди, сподели, че музиката на възпитаниците ѝ носи обич

Много е значимо за даровитите деца на Бургас да развиват своите умения в НУМСИ „ Проф. Панчо Владигеров “ - тази лаборатория за гении. Щастие е това, че все пак, което се случва на инат в страната и в света, ние се занимаваме с музика. Това показа в изявление за NovaNews композиторът Петя Тончева, която с изключение на преподават по солфеж в музикалното учебно заведение, е и диригент на струнния оркестър.

„ Тази младежка сила, която идва от учениците, се предава на нас и вдъхновението, което всеки търси, е пред нас и всеки ден би трябвало да си споделяме, че има смисъл да продължаваме, да се развиваме с музика, с изкуство към по-добро и към повече обич. Това са пожеланията, които желаеме да доближат до нашата аудитория “, добави тя. 

След като кореспондентът Елена Танева напомни, че Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство в Бургас са обучавани Мария Бакалова, както и доста от родните музиканти, артисти и диригенти, Тончева показа, че й е преподавала вокална подготовка.

Тя показа, че е била ученичка в същото учебно заведение и че е щастлива, тъй като работи с надарени деца, с даровити възпитаници, я въодушевява.

„ В нашето учебно заведение имаме доста стипендианти на Министерството на културата и други национални и общински организации. Повечето от децата ни с изключение на, че свирят, пеят отлично. Радост е за нас, че се занимаваме с надарените млади деца на България “, възкликна композиторът. 

„ Моите фантазии са били свързани с това да бъде композитор, а когато запитвам моите възпитаници какви желаят да са, те към момента се лутат, въпреки че свирят от 5-годишни. Детството им е пропито от музика, самообладание, дисциплинираност, болки в гърба и в ръцете, от компликации. Много ще се веселя, в случай че от ден на ден деца осмислят музиката какво им дава! С изкуство да вадят това, което носят като психика и като мечтание! “, сподели още тя. 

Елена Танева пък цитира Виткро Юго, който споделя, че музиката показва това, което не може да бъде изказано с думи и това, което не може да остане неизказано. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР