Учителка се обади директно на премиера, за да уреди превоз

...
Учителка се обади директно на премиера, за да уреди превоз
Коментари Харесай

Учителка се обади директно на премиера, за да уреди превоз за 50 ученици във виелицата

Учителка се обади непосредствено на премиера, с цел да уреди транспорт за 50 възпитаници във виелицата, оповестява Българска национална телевизия.

Над 30 огромни повреди са отстранени досега по жп мрежата, оповестиха от Националната компания " Железопътна инфраструктура ". Основните проблеми са породени от паднали дървета и далекопроводи. Часове наред пасажерите останаха блокирани по ж.п. гарите и в закъсняващите влакове. Някои към момента чакат, без да знаят дали ще пътуват.

Сред пострадалите беше и група от 50 възпитаници, чийто проблем беше решен с позвъняване до премиера.

70 анулира влакове и 31 със закъснения. Част от тях потеглиха часове след оповестеното по разписание време. А за друга - на осведомителните табла е оповестено несигурно забавяне.

" Обясненията, които чух досега бяха, че има паднало дърво, замръзнали стрелки. След това сподели, че няма напрежение ", описа пътничка.

В клопката на неприятното време попаднаха и 50 деца от Свероизточна България, които са пристигнали на шампионат по информатика в столицата. След 4 часа очакване на гарата и липса на решение от страна на БДЖ, ръководителката им Бисерка Йовчева, взема нещата в свои ръце.

" Като видях, че има заплаха да се забавят, а въпреки всичко това са деца, над 50, които в този момент натоварихме във влака, си разреших да се обадя на акад. Денков, към който изричам големи благодарности. Той се обяди на министър Гвоздейков и нещата бяха уредени. Влакът е композиран и чакаме всеки миг да търгнем ", изясни учителката по информатика Бисерка Йовчева.

Преди това от БДЖ обясниха, че единственото, което могат да създадат, е да върнат парите на пасажерите. От Националната компания " Железопътна ифраструктура " обявиха, че един от главните проблеми по ж.п. линиите са падналите клони.

" Те падат върху линията или върху конктактната мрежа. В единия случай се получава късно съединяване. В другия случай - падат върху релсите. Нашите екипи са на терен от среднощ и до момента не са спирали да работят. Отстранени са над 30 тежки повреди ", изясни за Българска национална телевизия Емил Симеонов, основен инспектор по сигурността Наказателен кодекс " Железопътна инфраструктура ".

До края на утрешния ден проблемите се чака да бъдат отстранени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР