Учителка от Варна удари дете от 3-ти клас по време

...
Учителка от Варна удари дете от 3-ти клас по време
Коментари Харесай

Учителка от Варна удари дете от 3 клас по време на учебен час

Учителка от Варна удари дете от 3-ти клас по време на образователен час.

Това заяви пред радио „ Фокус “ – Варна шефът на Регионалното ръководство по образованието Венцислава Генова.

Тя уточни, че съгласно сигнала учителка в занималня на третокласници към СУ "Неофит Бозвели " в ж.к. "Младост " изпуска нервите си, покачва звук и замахва към едно от децата, което преди този момент е изхвърлило храната на друго дете.

Директотър на РУО-Варна добави, че в институцията е постъпила тъжба, съпроводена от клип, в който се вижда по какъв начин учителката от 3 б клас в учебното заведение удря детето. Веднага на място е бил изпратен екип от РУО – Варна, който е ревизирал сигналите, като инспекцията всъщност към момента не е завършила, тъй като всичко би трябвало да се опише в констативен протокол. Венцислава Генова добави, че по-късно се издават наставления до шефът на учебното заведение, който има избран период за отстраняването им. „ Така че писмено инспекцията не е завършила, като всъщност сигналите са тествани в учебното заведение. “, добави Венцислава Генова.

Тя съобщи, че учителката се е извинила, за това че е позволила другарство с децата, в нарушаване с длъжностната характерност на Етичния кодекс.

„ Така или другояче, шефът на образователното заведение следва да приложи Кодекса на труда със съответната глоба за неприемливото държание по отношение на децата. В момента по мнение на шефа в паралелката е умерено, учителката работи с децата, тъй като те я одобряват – без значение от случилото се, и там образователния развой върви умерено “, сподели в умозаключение шефът на РУО – Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР