Учителите в детските градини в цялата страна ще минат обучения

...
Учителите в детските градини в цялата страна ще минат обучения
Коментари Харесай

За родители: Специален тест разкрива изостава ли детето

Учителите в детските градини в цялата страна ще минат образования за осъществяване на наложително ранно оценяване на риска от пораждане на обучителни усложнения при деца от 3 години до 3 години и 6 месеца. За задачата ще се ползва скрининг тест, създаден от учени и специалисти, който е съгласуван с възрастта на децата. „ Идеята е, че с целенасочена работа от тази възраст такива компликации могат да бъдат преодолени”, изясни заместник-министър Деница Сачева, представена от " Марица ".

С плана на нова разпоредба за приобщаващо обучение се дава право на районните екипи за поддръжка на деца и възпитаници със специфични просветителни потребности да оказват по-голяма помощ на детските градини. Те ще могат да изпращат мобилни групи от експерти в образователни заведения, които нямат да вземем за пример психолог или логопед. Това ще помогне и за по-добрата връзка сред учебното заведение и родителите.

Детските градини и учебните заведения към този момент няма да са задължени да дефинират координиращ екип, който да дава отговор за самостоятелните проекти за поддръжка на децата. За това отсега нататък ще се грижи единствено един човек - координатор, избран от шефа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР