Учителите, училищните ръководители, родителите и учениците трябва да бъдат в

...
Учителите, училищните ръководители, родителите и учениците трябва да бъдат в
Коментари Харесай

Мария Габриел настоява за учене чрез дигитални технологии

Учителите, учебните ръководители, родителите и учениците би трябвало да бъдат в основата на каквато и да е промяна в образованието, с цел да бъде сполучлива.

За това настоя европейският комисар по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел на национална конференция по е-Образование на тематика " Дигиталните нововъведения в помощ на е-Образованието ".

Габриел акцентира, че би трябвало да се сложи въпросът за това какво може да бъде направено по тематиката обучение и дали нашето обучение дава отговор на действителностите. Тя има вяра в огромната мощ на образованието и постоянно в Европейската комисия се застъпва за това какъв брой значимо е образованието оптимално да се приближи до действителностите на пазара на труда.

" Най-добрата инвестиция е инвестицията в хората. Уменията в образованието са моторът за конкуретноспособността за нововъведенията в Европа ", посочи еврокомисар номер едно.

Габриел увери, че образованието ще бъде на напред във времето в идната Европейска комисия. Днес се намираме в ера на бърз софтуерен преход и висококачествено обучение значи да подготвим младежите в цифровото обучение, настоя тя.

Основните политики, както изясни Габриел в идната Европейска комисия е проектът за деяние в региона на цифровото обучение. Тя се гордее, че цифровото обучение е главен приоритет на България. Другият приоритет пред еврокомисаря е съгласуваност на учебните заведения.

Габриел уточни, че по-малко от 10% от учебните заведения в селата имат достъп до интернет. За това в идващия програмен интервал тя ще упорства да има съгласуваност на учебните заведения. Еврокомисарят ще работи за включването на 50% от всички учебни заведения в Европейската седмица на програмирането.

Тя прикани учителите да употребяват солидните онлайн курсове. Подпомагането на един преподавател да употребява онлайн стратегия има по-голямо влияние от даването на един таблет на учениците, уточни Мария Габриел.

Тя увери, че ще продължи да работи за повече български девойки в осведомителните и информационните технологии. Изкуственият разсъдък провокира усмивка, само че ще сложим акцент по какъв начин той бива употребен в образованието. Цялостният метод слага индивида в центъра и той би трябвало да дава отговор на етични правила, означи Мария Габриел.

Изкуственият разсъдък няма за цел да замести нито учителя, нито учебните ръководители, само че може да бъде следен и употребен вярно. Европа не би трябвало да доближава до крайности, съобщи еврокомисарят.

В умозаключение Габриел означи, че цифровите умения са нужни на младежите и възрастните. Потенциалът на цифровите технологии и интернет би трябвало да бъде ориентиран да служи на индивида и да прави материал, който да бъде наличен за доста хора. Образованието да дава отговор на пазара на труда, да образува персони и да дава отговор на цифровите технологии, настоя тя.

Еврокомисарят има вяра в капацитета на българските учители и младежите.

На собствен ред заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова разяснява, че няма друга система, в която технологиите да бъдат средство и обект на проучване. Днес технологиите трансформират метода, по който споделяме, учим и работим. Образованието има за цел да подкрепи всички възпитаници да учат посредством и за цифровите технологии, уточни зам.-министърът.

Ученето посредством цифровите технологии ни дават действителността, пред която сме изправени - от ден на ден нововъведения се основават на цифровите технологии, означи Таня Михайлова. Тя упорства преподавателите да бъдат готови като цифрови основатели, а не като консуматори. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР