Учителите няма да знаят диагнозата на болен ученик, който отсъства

...
Учителите няма да знаят диагнозата на болен ученик, който отсъства
Коментари Харесай

Иван Маджаров: Електронните извинителни бележки за учениците ще са без диагноза

Учителите няма да знаят диагнозата на болен възпитаник, който отсъства по медицински аргументи, след въвеждането на електронните извинителни бележки от 1 октомври.

Това изясни в студиото на " Денят стартира " по БНР доктор Иван Маджаров – ръководител на Българския лекарски съюз.

" Самите учебни заведения през системата ще получават данни непосредствено от лекаря, че ученикът краткотрайно няма да посещава учебно заведение без да получават обаче данни за диагнозата на ученика Това съгласно мен е най-голямата оригиналност, тъй като в хартиената записка беше изписана и диагнозата на пациента. "

Маджаров изясни, че диагнозата е сензитивна информация и не е редно да се популяризира. Новият метод за приемане на извинителна записка споредн него е облекчение главно за родителите, учениците и учителите. Лекарите по думите му няма да изпитат усложнение, тъй като и до в този момент множеството ги пишат на компютър и разпечатват. Освен това електронната записка ще ограничи опцията за подправени извинения за отсъствия на учениците.

Близо 200 милиона лв. повече са получили персоналните лекари за последните две години. Това е повишило и ползата към специалността, разгласи още ръководителят на лекарския съюз. Все още обаче младите лекари са доста малко, като по последни данни едвам 15% от медиците са под 50 години.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР