Учителите и специалистите по информационни технологии ще са сред най-търсените

...
Учителите и специалистите по информационни технологии ще са сред най-търсените
Коментари Харесай

Учители и IT специалисти ще са най-търсените кадри

Учителите и експертите по осведомителни технологии ще са измежду най-търсените фрагменти с висше обучение през идващите 12 месеца, оповестиха от БНР.

Резултати от изследването на потребностите от работна мощ, което Агенцията по заетостта провежда взаимно с комисиите по претовареност към Областните препоръки за развиване в 28-те области в страната. Изследването е национално представително.

В идващите 12 месеца българският бизнес ще се нуждае от над 90 хиляди експерти с дееспособност или висше обучение. Сред тях са медицински сестри, водачи, лекари, машинни и строителни инженери.

В другите браншове на стопанската система ще са нужни и 64 400 служащи без компетентност, най-търсени за секторите с по-ниска продуктивност като растениевъдство, хранително вкусова индустрия и строителство.

Аналогично на предишните към този момент през предишните 2018 и 2019 три изследвания, които Агенцията по заетостта организира, работодателите най-често чакат чиновниците им да имат умения за самоконтрол и дисциплинираност и за работа напрегнат.

След три до пет години на българския бизнес ще са нужни повече от 20 хиляди IT експерти и над 17 хиляди учители и преподаватели, сочат още данните.

В промишлеността почти еднообразно е търсенето на експерти по осведомителни технологии и програмиране, както и инженери. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР