Учители в частна музикална школа са без заплати вече втори

...
Учители в частна музикална школа са без заплати вече втори
Коментари Харесай

Защо учители в частна музикална школа не получават заплати?

Учители в частна музикална школа са без заплати към този момент втори месец. Част от родителите са предплатили уроци до края на годината, само че от известно време не могат да се свържат с управата му. Единият от клоновете към този момент бил затворен. Пред бТВ обаче шефът изясни, че е жертва на лъжлива скица за лишаване на бизнеса му.

Елена Христанова работи в Музикално учебно заведение „ Мелодия “ от 1 година, само че от няколко месеца не получава заплата.

Най-засегнати са младите преподаватели, тези по заменяне и пенсионираните през първата половина на годината

„ Декември месец след средата малко стартира да се усеща тази липса от страна на нашия шеф. Той стартира да не идва постоянно в школата, да не обръща внимание и да не наблюдава процеса на работа. Започнахме от този момент да му се обаждаме и отново като в този момент спря да дава отговор на известия и позвънявания. Ние бяхме доста неспокойни, тъй като пристигна и първото закъснение на нашата заплата и проблемите започнаха точно от това “, споделя тя.

„ Първо започнаха да понижават часовете, които можехме да си резервираме уроци. Преподавателят, при който ходеше щерка ми напусна без предупреждение. Вчера разбрах от различен родител какво се случва в школата, като самия притежател на школата не съм го виждала от няколко месеца “, споделя Йорданка Ефтимова, родител на едно от децата в школата.

За последно, чиновниците на „ Ремотекс – М ” са получили заплащане през март

Екип на bTV направи многократни опити да се свърже с шефа Илиян Станоев. Освен по телефона, потърсихме шефа и в другия клон на школата, само че още веднъж не го открихме. Оказа се, че и той не работи.

 

Снимка: bTV

Екипът ни получи писмената позиция на Илиян Станоев, в която той твърди, че пространствата на музикалното учебно заведение са запечатани. Казва още, че там е останало цялото му съоръжение, в това число и касата с част от парите за училищен заплати.

„ В момента съм на улицата, без активност, без съоръжение, от което да мога да осъществявам средства и без дадените пари в заем, с които да платя на чиновници последните заплати.Не съм излъгал никого, в противен случай станах жертва на скица за лишаване на бизнес. Жалко, че това в България е толкоз елементарно постижимо в границите на няколко дни “, написа той.

Станоев твърди, че е подал тъжби в полицията и прокуратурата по случая.

„ Случаи има доста такива. Два са пътищата на служащите да получат своите хонорари. Сигнал до Инспекцията по труда за осъществяване на инспекция и задаване на наставления работодателят да изплати заплатите. В случая в случай че не се изплатят тези трудови хонорари или не бъде открит работодателя, да се подадат искове в съда “, поучава Николай Стоянов, юрист по трудово право.

Пред Екологичен потенциал на следващия ден ще приказва брачната половинка на починалия съветски опозиционер Юлия Навална

„ Вече следващ месец Илиян, по този начин се споделя нашият началник, както той към нас не си извършва отговорностите, по този начин и към хазяйката – с наем, с консумативи и тя към този момент взе решение да го прогони. Тя собственоръчно е сменила ключалката и е подхванала съответните ограничения, само че от него диря няма “, споделя учителката Елена.

Собственичката на помещението не пожела да застане пред камера, само че изясни пред bTV, че Илиян Станоев редовно не е плащал отговорностите си, нарушавал е контракта за наем неведнъж и е бил „ неоткриваем “ в последните месеци. 

„ Ако приказваме за машинация това е закононарушение в наказателния кодекс, само че по-скоро тук смятам, че нямаме данни за осъществена машинация по-скоро имаме накърняване на трудовите права “, споделя юрист Стайнов.

Снимка: bTV

Активност в уеб страницата на школата показва, че на родителите няма да им бъдат върнати парите, само че ще бъде продължен интервала на образование. Част от тях възнамеряват да съдят школата, а от Главна ревизия по труда започнаха инспекция по случая.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР