Учители с притеснение заради ръста на случаите на COVID-19. Според

...
Учители с притеснение заради ръста на случаите на COVID-19. Според
Коментари Харесай

Има или няма карантина за учениците при болен от COVID-19?

Учители с терзание поради растежа на случаите на COVID-19. Според тях не е редно да бъдат карантинирани цели класове поради съществуването на един болен възпитаник. Оказва се, че при един болен възпитаник в клас, би трябвало всички да се карантинират за 5 дни вкъщи.

Така дават отговор от районната здравна ревизия в София на въпрос от 125. учебно заведение дали има карантина за възпитаници.

Най-висока е заболеваемостта в областите Силистра, Бургас и Русе

„ Въпросът ми е, както сподели здравният министър, че към този момент няма карантина, по какъв начин родителите ще се съобразят с сходна мярка в учебните заведения. Болничен ли ще им се дава, отпуск лице взимат “, разяснява Венелина Николова, шеф на 125 СУ „ Боян Пенев “.

С повишаване на случаите последните дни се усили ползата към имунизацията против ковид

От Министерство на здравеопазването също споделиха, че се постанова петдневна карантина на всички контактни лица, тъй че в случай че в клас има едно дете, което е болно и то е било в учебно заведение, би трябвало целият клас да бъде под карантина в границите на пет дни. Това ще е по този начин, до момента в който Народното събрание не гласоподава измененията, които към този момент бяха признати от Министерски съвет в закона за здравето.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР