Учители от начални училища в гръцката столица Атина са влезли

...
Учители от начални училища в гръцката столица Атина са влезли
Коментари Харесай

Нови улични сблъсъци между учители и полиция в Атина

Учители от начални учебни заведения в гръцката столица Атина са влезнали в конфликти с полицейски елементи за битка с безредиците за повторно за по-малко от седмица по време на митинг против проектите на държавното управление за смяна на изискванията за наемане в обществения бранш, оповестява " Ройтерс ".

Насилието избухна, откакто протестиращи учители, които са в 24-часова стачка, са се пробвали да пробият полицейски кордон до постройката на Народното събрание . Някои стачкуващи са хвърляли пиратки и фойерверки по полицията , която е дала отговор със сълзотворен газ . Сблъсъците са били краткотрайни.

 Сълзотворен газ против протестиращи учители в Атина
Сълзотворен газ против протестиращи учители в Атина

2000 протестиращи, множеството от тях от комунистическата формация ПАМЕ

Повече от 3 000 души са взели присъединяване в митинга, държейки плакати, на които написа " Наемане за непрекъснато в този момент ! "

Учителите настояват, че учебните заведения нямат задоволително личен състав и упорстват за основаването на спомагателни непрекъснати позиции. Те настояват, че законопроектът за министерството на образованието, който понастоящем е в развой на публично разискване, е неправдив към учителите с дълготраен стаж .

Гърция замрази наемането в обществения бранш през годините на икономическата рецесия, която стартира в края на 2009 година

Лявото държавно управление на СИРИЗА даде обещание да наеме 15 000 учители през идващите три години. Синдикатите не са удовлетворени от процеса по асортимент на наетите, потвърждавайки, че е неправдив към някои претенденти и упорстват, че би трябвало да се наеме по-голям брой.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР