Учители и директори от Финландия, Испания, Ирландия и Естония участваха

...
Учители и директори от Финландия, Испания, Ирландия и Естония участваха
Коментари Харесай

Урок на открито: Поведение в планината

Учители и шефове от Финландия, Испания, Ирландия и Естония участваха в новаторски урок на Витоша. Проектът се споделя " Сътрудничество за нововъведения и продан на положителни практики " на " Еразъм, а концепцията е децата да се срещнат с главните правила, които би трябвало да съблюдават в планината, да научат по какъв начин да опазват природата.

През зимата, в планината би трябвало да вървите единствено по пътеки, със зимна маркировка. Това е е един от първите препоръки, които децата от 4-то Основно учебно заведение научиха на лекцията на тематика „ Поведение в планината ". Тя се организира на Меча поляна на Витоша.
Емануил Манчев, шеф на ски и сноуборд лицей: С планината смешка не трябва, това значи по какъв начин са облечени, по какъв начин са готови, дали са видели прогнозата за времето. Най-важното е вода, храна и телефон зареден.
Освен по какъв начин да се придвижват безвредно в планината, децата от учлилище " Джон Атанасов " научиха и какво диви животни могат да срещнат на Витоша.

Емануил Манчев, шеф на ски и сноуборд лицей: В момента има 7 мечки, които с с чипове и се наблюдават, сега още спят.
Децата незабавно видяха, че долу София е завита в прашен облак.
Александър:Това всичкото става поради колите и по тази причина би трябвало тука да се опазва природата, да не се хвърлят отпадъци, пластмасови бултилки, има си обозначени места, да не се пали огън, да се опазва природата, с цел да си е още по този начин прекрасен въздуха.
Страната координатор на плана е Финландия.
Доника Борисова, преподавател 4 ОУ „ Проф. Джон Атанасов ":Вече бяхме във Финландия и там видяхме тяхната система, взехме доста неща от тях и в този момент сега създаваме концепциите.
Гостите от Форса, останаха впечатлени от Витоша.
Теро Касебо, шеф на учебно заведение във Форса, Финландия: Във южна Финландия нямаме планини като тези и в действителност е доста хубаво и доста прелестно да видиш толкоз доста деца тук, които се забавляват.
А когато се стопи снегът децата ще се върнат в планината, с цел да научат и кои да защититените растителни типове на Витоша. Обещаха да покорят и Черни връх.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР