Учители и директори на училища и детски градини от София-област

...
Учители и директори на училища и детски градини от София-област
Коментари Харесай

ГЕРБ: Бойко Рашков е подгонил българските учители, Радев да го озапти

Учители и шефове на учебни заведения и детски градини от София-област са били привиквани в полицията, с цел да бъдат разпитвани дали са нарушавали изборните закони, оповестиха на брифинг Николина Ангелкова и Тома Биков от ГЕРБ.

Ангелкова попита за какво не престават репресивните дейности на служебния министър Бойко Рашков. Тя уточни, че разполагат с писмо на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи на София-област, в което се приканват локални полицейски ръководства да разпитват учителите.

" Не става въпрос за хора, които са нарушавали закона, а за български учители, които биват викани в РПУ и разпитвани като нарушители по заповед на Бойко Рашков, две седмици след изборите. Кой от вас би си показал, че директорка на детска градина би си разрешил покупка на гласове. Това може да се роди единствено в главата на Бойко Рашков ", сподели Тома Биков.
https://www.facebook.com/PPGERB/videos/1170057893480535/
" Той слухти и търси анонимни доноси, подгонил е български учители. Това не се случва в София област, случва се на всички места. Би било добре час по-скоро началникът му Румен Радев да го озапти, да го изолира и да го затвори някъде, да не му разрешава да ползва обсесиите си върху елементарни български жители ", добави той.

" Нямам никаква концепция каква е връзката на тези хора с ГЕРБ, само че те не са нито нарушители, нито обвинени в закононарушения, разяснява депутатът. Това са елементарни български жители, които са разпитвани за кого са гласувани. Те учат децата ни и не са нарушители. Ще извикаме Рашков и ще го питаме и по други въпроси. Не сме нито 1982, нито 1968 година, никой не го е боязън от някакъв изпуснат човек, станал министър на вътрешните работи по случайност ", уточни Биков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР