Училищното ръководство на гимназията в Дупница, от която изчезна 17-годишната

...
Училищното ръководство на гимназията в Дупница, от която изчезна 17-годишната
Коментари Харесай

Учителите на изчезналата Ивана от Дупница отричат да са прикривали тормоз срещу нея

Училищното управление на гимназията в Дупница, от която изчезна 17-годишната Ивана, отхвърлят да са оставили момичето да бъде унизено от съученици - рецензия, която беше отправена против тях от кмета на града Първан Дангов.

Класната ръководителка на момичето даде конференция, на която разгласи, че " обгрижва учениците повече от личното си дете ", и описа, че няколко пъти е търсила подпомагане от майката на Ивана на 22 февруари още преди тя да избяга от учебното заведение.

Директорката на гимназията даже стигна до такава степен да упреква изчезналото момиче в това, че " тормозило децата с държанието си ", и твърди, че всички учители са били ангажирани с нейния случай.

Обясненията пристигнаха часове откакто кметът Дангов разпореди цялостна инспекция на дейностите на чиновниците на учебното заведение поради данните, че Ивана е подлагана на нападателно държание от страна на съучениците си поради психологично заболяване.

От Министерство на вътрешните работи към този момент предизвестяват, че е допустимо момичето да е напуснало територията на Община Дупница, като се има поради какъв брой дълго време няма диря от нея.

" Не изключваме нито една версия, по тази причина насочваме зов към жителите - при информация, която може да е значима за нашите дейности, неотложно да ни алармират. Уверявам ви, че в последните денонощия всеки сигнал при нас е тестван детайлно и навреме ", сподели Светослав Григоров - шеф на ОДМВР - Кюстендил.

Какво споделя класната ръководителка на Ивана?

Весела Владимирова твърди, че е пробвала да беседва с майката на 17-годишното момиче няколко пъти преди то да изчезне.

Поводът е бил, че Ивана е носила опаковка с парацетамол и поискала да пие лекарството. Учителката ѝ забранила да приема медикамента " без лекарско наставление ", само че момичето споделило, че има позволение от майка си.

" Три образователни часа по-късно мина около мен, размахвайки блистер с думите: „ Парацетамолче “. Аз споделих: „ Ивана, дай ми медикаментите ”, и тя хукна по стълбите нагоре. Обадих се на майката. Моите думи бяха: „ Не зная какъв брой е изпила. Моля ви за интервенция, елате в учебното заведение ", споделя още Владимирова.

Ивана сама си е тръгнала от клас, като е оставила телефона и чантата си в учебно заведение.

" Чух Ивана да споделя " пишете ми неявяване, аз имам записка. Чантата и телефона ще ми вземе мама ". И различен път се е случвало тя да си оставя телефона в учебно заведение и след това майка й да идва да го прибира ", твъри още учителката.

Оттогава няма връзка с детето.

" Не зная какво да кажа, мъчително ми е, не съм спряла да я диря, не съм спала четири дни ", сподели още класната ръководителка през сълзи.

Директорката на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии в Дупница Виолета Стефанова – Савова твърди, че момичето е трансформирало държанието си през последните месеци, като почнало да пие енергийни питиета, да носи " по-разголени " облекла и да напуща своеволно часовете.

" Тогава повиках майката, с цел да попитам има ли проблем с детето, тъй като се държи извънредно ”, описа още директорката. По думите ѝ майката на Ивана е отрекла да има смяна.

В учебното заведение няма и публични медицински документи, които да удостоверяват, че Ивана е посещавала психолог - макар че кметът на града Първан Дангов разгласи, че тя е имала " заболяване, разпознато от доктор " и че е съветвана от психолог и психиатър.

Дангов упреква учителите в подценяване на казуса с психологичното ѝ положение, поради което се е стигало и до тормоз на съученици, само че не са създали нищо.

Според учебното управление - на родителите на Ивана е била препоръчана опцията образованието ѝ да премине в онлайн режим, само че те не били съгласни.

Търсенето на изчезналото момиче продължава към този момент четвърти ден, като в него се включиха над 100 доброволци и чиновници на полицията, като се употребяват дронове, термокамери и кучета.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР