Училищният тормоз е истински бич за децата. За него има

...
Училищният тормоз е истински бич за децата. За него има
Коментари Харесай

Тормозени в училище

Училищният тормоз е същински камшик за децата. За него има научни дефиниции, конвенции, стратегии за предварителни защити и какво ли още не.

Само че младежите и подрастващите, които би трябвало да живеят с принуждение, не се нуждаят от дефиниции, а от помощ и някого, на който да имат вяра. Което рядко им се случва, съгласно извършено изследване.

Никой не е застрахован, че това може да му се случи. Някои от най-големите модерни звезди са били измъчвани от съучениците си. Вижте галерията ни със звездите, които не са имали леки моменти в учебно заведение.

ЗВЕЗДИ, КОИТО СА БИЛИ ТОРМОЗЕНИ ОТ СЪУЧЕНИЦИТЕ СИ

Тормоз в учебно заведение – на второ място в света сме

Децата жертви на тормоз рядко се оплакват, тъй като считат, че никой не може да им помогне да се спасят от обстановката, в която са изпаднали.

Освен физическият и психическият тормоз, обществените мрежи дават още едно поле за изява на насилниците.

В Европа, Щатите и Канада има доста случаи на деца, направили самоубийство поради тормоз от страна на връстниците им. Поводите за неспиращото вербално и физическо принуждение са разнообразни: наднормено тегло, брекети, спор за гадже и всъщност… мотив може да се окаже всичко.

България е на чело в една много неприятна ранглиста: нашите възпитаници заемат второ място по тормоз в учебно заведение. А съгласно друго изследване, извършено в международен мащаб, всяко четвърто дете е жертва.

Агресия в учебно заведение: Ученик удари преподавателка

Освен тези плашещи обстоятелства, има и светлина в тунела. Клишето, че ти се случва тъкмо толкоз, колкото можеш да понесеш може да се окаже правилно.
 Кейт Мидълтън е сменяла учебното заведение, с цел да избегне издевателството от съученици Кейт Мидълтън е сменяла учебното заведение, с цел да избегне издевателството от съученици
Ще ви изброим няколко имена: Барак Обама, Кейт Мидълтън, Дженифър Лоурънс.

Президент, бъдещата кралица на Англия и носителка на „ Оскар “. Общото сред тях е, че всички те са били унизени в учебно заведение: поради цвета на кожата си, поради телата, тъй като са били по-различни и тъй като са били нови в класа.

Което по никакъв начин не им е попречило да станат международни звезди.

Ние не знаем кои са насилниците, които са вгорчили детството на някои от обичаните ни звезди. И сме надалеч от мисълта, че хората нараняват другите, тъй като преливат от благополучие. Насилниците също са жертви.

25% от българите са виждали принуждение сред деца

Но въпреки всичко, евентуално чувството момчето, което си тормозел, да ти стане президент, не е изключително прелестно. И те кара да се замислиш.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР