Училищните психолози трябва да създават по-добри условия за деца с

...
Училищните психолози трябва да създават по-добри условия за деца с
Коментари Харесай

Експерт: Няма училище, в което да няма форми на агресия

Училищните психолози би трябвало да основават по-добри условия за деца с проблематично държание. Това сподели за утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “, ръководителят на Регионалната асоциация на учебните психолози и педагози в Бургас Светозар Янев.
Той добави, че няма учебно заведение, в което да няма форми на експанзия , като това се дължи и на зле образувани умения за другарство. Според него позитивният климат би трябвало да е предпочитана политика на всяко учебно заведение. „ Препоръчваме, чисто организационно на младите сътрудници, да се презентират и пред педагогическите експерти, и пред децата. Ако неговата активност е ангажирана с групови форми на работа с деца той доста бързо бива разпознат като човек, на който могат да се доверят, с който могат да споделят проблеми, от който могат да получат съответна помощ или рекомендация “, изясни ръководителят на Регионалната асоциация на учебните психолози и педагози в Бургас.
Светозар Янев сподели още, че на психолозите са възлагани административни задания, което ги слага в изолираност от педагогическия състав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР