Училищните настоятелства вече не могат да събират пари от родителите

...
Училищните настоятелства вече не могат да събират пари от родителите
Коментари Харесай

Край на събирането на пари от родители в училище!

Училищните настоятелства към този момент не могат да събират пари от родителите за материали, консумативи, поправки и за всевъзможни настоящи разноски. Новото предписание е в действие с писмо на министъра на образованието. Ключовата дума е подаяние. Когато е поискано, не е непринудено и по тази причина не може да се назова подаяние. Затова дни преди началото на образователната година писмото на просветителния министър е изпратено до всички 28 районни ръководства на образованието. Оттам за правилото към този момент знаят и учебните заведения.
С първия образователен ден разноските за всяко семейство с възпитаник стават повече. Яница е със Синдром на Даун. Затова са значими курсовете й при логопед. Вместо това обаче би трябвало да даде 60 лв. на учебното настоятелство, оповестява Нова тв. Майката е безапелационна, че поисканите пари не могат да се нарекат подаяние, тъй като самодейността не е пристигнала от нейна страна.

От друга страна, и поисканите, и непоисканите дарения са нужни на учебните заведения, тъй като средствата и в образованието все не стигат.

Училищните настоятелства към този момент не могат да провеждат платени курсове в постройките на учебните заведения. Тази задача ще имат самите учебни заведения. В София те би трябвало да наемат външни компании. Притесненията са, че по този начин някои курсове ще станат по-скъпи, а това може да откаже родителите и външните компании може да желаят да наложат свои учители. Всички обаче са съгласни, че по-добре от даряването на средства е даряването на време и труд за положителното на детето и на учебното заведение.

Burgas24.bg Ви приканва да ни сигнализирате, в случай че в учебното заведение или детската градина на Вашето дете има сходни практики!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР