Училищните директори да получат достъп до електронен регистър на наркоразпространителите

...
Училищните директори да получат достъп до електронен регистър на наркоразпространителите
Коментари Харесай

Училищните директори ще имат достъп до регистър на наркоразпространителите

Училищните шефове да получат достъп до електронен указател на наркоразпространителите в България. 

Тази концепция бе разисквана на време на работна среща на координационния механизъм за битка против вноса, производството и разпространяването на опиати в България, в която взе присъединяване и министър председателят акад. Николай Денков

Мярката ще даде опция на шефовете да вършат лични инспекции , когато имат подозрение за закононарушение.  

Министърът на електронното ръководство Александър Йоловски посочи по време на срещата, че всички регистри, свързани с тематиката за опиатите, могат да бъдат посочени предпочитано за цифровизация

В същото време страната ще предизвиква родители, учители и учениц и да подават сигнали, в случай че открият приложимост или разпространяване на опиати в учебно заведение. За да се усещат тези хора предпазени, сигналите ще се подават анонимно , като в допълнение ще се посочи по какъв канал ще става това. 

Един от вероятните разновидности е това да става на Националната телефонна линия за деца 116 111 , която се управлява от Държавната организация за протекция на детето, основаването на особено мобилно приложение или на обособен имейл адрес.

Експерти от Министерството на вътрешните работи са създали план за национална акция за предварителна защита на разпространяването и използването на наркотични субстанции и техните аналози измежду подрастващите със период на деяние 2023-2024 година . В нея са систематизирани стратегии на другите институции, като задачата е да се намерят допирните точки сред тях.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР