Училищните автобуси и фирмите, извършващи превоз на деца и ученици

...
Училищните автобуси и фирмите, извършващи превоз на деца и ученици
Коментари Харесай

Проверени са 841 училищни автобуси

Училищните рейсове и компаниите, извършващи транспорт на деца и възпитаници са тествани преди началото на образователната година, като не са открити тежки нарушавания. Акцията е част от ограниченията за сигурността на ученическите транспорти, разпоредени от заместител министър-председателя по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

Основната цел на тази част от инспекцията, е да се ревизират превозвачите дали дават отговор на всички условия, както и да се обърне внимание на техническото положение на транспортните средства и готовността им да транспортират учениците.

Проверени са 841 рейсове, които са регистрирани да правят училищен транспорти. Издадени са 66 наставления и са формирани 11 акта. При част от транспортните средства е установено, че са с изтекли механически прегледи, а при някои липсва наложително съоръжение - пожарогасители и аптечки. Един лидер е глобен заради изтекло удостоверение за ръководство на МПС. При различен е открито, че няма карта за подготовка на лидера. За някои от рейсовете са издадени наставления за възстановяване на положението им, както и на външния и вътрешния тип на транспортните средства.

От през днешния ден до края на месец септември инспекциите ще продължат на пътя и пред образователните заведения, като инспекторите ще наблюдават за спазването на всички нормативни условия за транспорти на деца и възпитаници.
 Низ от триумфи пожела Румен Радев за първия образователен ден Обновена
Низ от триумфи пожела Румен Радев за първия образователен ден

Берелефът на поета е реставриран и ще посреща възпитаници и посетители на училището
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР