Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици

...
Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици
Коментари Харесай

Стартират безплатни школи по програмиране за ученици във Враца

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност за възпитаници от 1-ви до 12-ти клас, разгласи през днешния ден старта на 10 школи по програмиране и цифрови науки за възпитаници в 4-12 клас във Враца. Обученията са безвъзмездни за децата, а кандидатстването за тях е отворено до 29 септември през уеб страницата на Училищна Телерик Академия. Обученията във Враца се осъществят в съдействие със ПТГ „ Н.Й. Вапцаров”, ОУ „ Никола Войводов”, СУ „ Христо Ботев”, СУ „ Козма Тричков”, ППМГ „ Акад. Иван Ценов”, Регионалната библиотека, Търговско-промишлена палата - Враца и поддръжката на Фондация „ Америка за България” и „ Лесто продукт”.
„ Щастливи сме, че ползата към стратегиите ни пораства с всяка минала година, което е индикатор за триумфа им. В отговор на търсенето съвсем ще удвоим градовете, в които имаме наличие, и усилваме броя на школите си с над 40% по отношение на 2018 година За да продължаваме да приготвяме от ден на ден деца за специалностите на бъдещето, разчитаме на поддръжката на общини, фондации, бизнеси, учебни заведения и самостоятелни донори “, разяснява Петър Шарков, началник на Училищна Телерик Академия.
Кандидатстване и присъединяване От искащите не се изискват предварителни знания по програмиране. Необходимо е да аплайват онлайн и да се явят на входен тест. Кандидатстването е отворено за 8 от школите, които са с фокус начинаещи. Другите две групи са за напреднали и не престават образованията си от предходната образователна година.
Интерактивните образования развиват логическото мислене и творчеството на учениците, техните умения за решение на проблеми и цифрови пълномощия. Те се водят от опитни преподаватели и експерти по одобрена методология и формат, съобразени с възрастта на участниците. След сполучливо довеждане докрай учениците получават документ от Училищна Телерик Академия, а през идната образователна година могат да продължат образованието си в повисоко равнище или друга стратегия.
Обучения за 4-7 клас: Алгоритмично програмиране – учениците усвояват основополагащи познания по програмиране, развиват логическото си мислене и се приготвят за надпревари по информатика. • Разработка на игри – децата се научават да програмират, до момента в който основават компютърни игри и минават от потребители на технологиите в техни основатели. • Дигитални науки – учениците схващат какво стои зад новите технологии и по какъв начин да ги ръководят. Разбират дали програмирането е за тях и научават по какъв начин безвредно и отговорно да употребяват интернет.
Обучения за 8-12 клас: Обученията са с практическа устременост и подкрепят кариерната ориентировка на учениците и тяхната следваща професионална реализация. • Дигитални науки – гимназистите научават кои са специалностите на бъдещето и по какъв начин да се осъществят в тях. Опознават най-новите технологии: роботика, изкуствен интелект, 3D принтери и виртуална действителност и научават по какъв начин да учат по-бързо и дейно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР