Училищна инспекторка е агитирала преподаватели и директори от софийска област

...
Училищна инспекторка е агитирала преподаватели и директори от софийска област
Коментари Харесай

Инспекторка агитирала учители и директори да гласуват за една партия

Училищна инспекторка е агитирала преподаватели и шефове от софийска област да гласоподават за избрана партия. За случая е бил подаден сигнал, а Министерство на вътрешните работи е почнало да ги вика за пояснения. Това съобщи в Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков. Той отговори на въпрос на някогашната министърка на туризма Николина Ангелкова. Тя съобщи, че била мощно обезпокоена, тъй като това ѝ приличало на политическа принуда.

В отговор Рашков сподели, че е бил подаден сигнал за корист със служебно състояние от служителка от районното ръководство на образованието с букви Р.И. В него пишело, че тя обикаля учебните заведения и организира срещи с шефове и преподаватели, с цел да пропагандира.

Според Рашков натискът бил голям, само че една директорка на учебно заведение от Годеч не се подала и била уволнена. След като нямала какво да губи, тя алармирала регионалния шеф.

" Тъй като анонимният сигнал е изпратен освен на Министерство на вътрешните работи, а и на регионалния шеф и в Министерството на образованието, направих инспекция и се оказа, че има доста сходни сигнали. Те са анонимни, тъй като хората се опасяват от уволняване ", сподели силовият вицепремиер.

В общо 12 полицейски ръководства са били снети пояснения от учители. Те не са били привиквани, а са били поканени по телефона, посочи Рашков. Според него сигналът не се е удостоверил, тъй като разпитаните се страхували.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР