Училището ни е в огромна криза. Децата са нови, а

...
Училището ни е в огромна криза. Децата са нови, а
Коментари Харесай

А кой ще учи децата от поколение Алфа?

Училището ни е в голяма рецесия. Децата са нови, а системата ни е все същата, онази, остарялата, от която сме излезли и ние, и вие, в едно доста по-различно време.

Нашите лични деца, някои от които към този момент на прага на учебното заведение, ще трябав да учат по същите остарели и остарели способи, да повтарят същите разбори и да се стремят да зазубрят същите обстоятелства, с които и ние си блъскахме главите.

Това ли заслужават модерните деца? Децата от т.нар потомство Алфа, за които таблетите, интернет и неограниченият достъп до всички познания на света е нещо, с което са се родили?

Какво би трябвало да е учебното заведение за тези деца? Със сигурност не като настоящето.

Системата няма да се промени с гражданска война, с това май всички сме съгласни.

Образователната ни система ще се промени с еволюция – мудна, само че необратима.

Ние, като общество, сме длъжни да участваме в този развой – само че не като се бъркаме в работата на учителите, а като поддържаме тези съвременно мислещи учители, които имат хрумвания и нови умения, само че имат потребност от мотивация, тласък или едно простичко „ Браво, благодарим ви “, с цел да не престават да вършат най-важното нещо на света – да учат децата ни.

Проектът Teaching alplha има за цел да открие и награди тъкмо такива учители - които са осъзнали, че би трябвало да дават нещо ново на процеса за да реализират по-добри резултати.

Номинациите ще се вършат на онлайн платформата www.teachingalpha.org, където всеки може да предложи учител с новаторски, работещи, приятни за децата и ангажиращи тяхното внимание практики.

Всеки възпитаник или родител може да номинира преподавател, като опише за какво счита, че методите му са разнообразни, по-продуктивни и сполучливи. След получените номинации екипът на плана ще селектира финалисти, с които ще организира изявление.

 деца учебно заведение Thinkstock

Накрая ще бъдат наградени най-отличаващите се практики.

Срокът за номинациите е до 24.05. 2018 година, а наградените ще бъдат оповестени на 15.09.2018 година

Към уеб страницата за номинации на учители с съвременен метод към образованието >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР