Училището на сопотското село Анево става многофункционална сграда, там започва

...
Училището на сопотското село Анево става многофункционална сграда, там започва
Коментари Харесай

Общински проект дава нов живот на училището в Анево

Училището на сопотското село Анево става многофункционална постройка, там стартира огромен ремонт, който ще преобрази затвореното от десетилетия школо. Кметът на община Сопот Деян Дойнов и на Анево Николай Николов направиха алегорична първа копка и дадоха старт на ремонтните действия. Проектът е значим за селото, в постройката на тогавашното учебно заведение ще се приютят кметството, кабинетите на лекаря и стоматолога, пенсионерския клуб. Ще има зала за младежите и проведените от и за тях занимания.

Десетки поданици на Анево пристигнаха на полагането на първата копка. Част от най-възрастните поданици на селото са взели участие в посторяването на постройката през 50-те години, а няколко генерации са получи главно обучение в това учебно заведение, спомниха си аневци.

В учебното заведение имаше зала представления, със сцена и помощни пространства, които се използваха за гардеробна и подготовката на участниците в представленията, спомни 40-годишната Иванка от Анево. Самата тя взела участие в учебни спектакли. Сега е удовлетворена, че планът за възобновяване на постройката планува залата за предсталвения, която е с близо 100 места, ще бъде възобновена и ще се употребява.

Знаем, че ремонтът на тази постройка се чака от години, по тази причина се постарахме да създадем за нея подобен план, който ще е най-полезен за вас, съобщи кметът на Сопот Деян Дойнов. Той добави, че учебният двор също ще бъде освежен. В него ще се разположат детска площадка и многофункционална спортна площадка с уместно осветяване.

Проектът за ремонт на някогашната учебна постройка е на общината Сопот, с цел да бъде сбъднат екипът на Деян Дойнов задели средства от общинския бюджет. Строителните действия дейностите ще се извършват от „ ТОС Инженеринг “ ЕООД, строителният контрол се реализира от „ Пловдивд инвест “ АД.

На строителната площадка ще работят 20 индивида, планува се обектът да бъде приключен за 190 календарни дни.

Тази постройка, която в този момент рискова, ще се изпълни с живот, ще бъде потребна на всички нас. Това ще промени живота ни и образа на селото, сподели кметът на Николай Николов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР