Училище иска неправомерно да изключи шестгодишно дете. Майка му се

...
Училище иска неправомерно да изключи шестгодишно дете. Майка му се
Коментари Харесай

Заради внучката на директорката: Училище иска да изключи 6-годишно дете

Училище желае непозволено да изключи шестгодишно дете. Майка му се оплака, че върху нея е указан напън да реалокира сина си в друго образователно заведение.

„ На 18 октомври бях извикана при директорката, тъй като синът ми бил нападателен. Дотогава не е имало подобен проблем – нито преподавател, нито шеф ми е казвал такова нещо. Качих се при шефа и там ми обясниха, че 6-годишното ми дете е супер нападателно “, изясни майката на детето Борислава Методиева.

Тя попитала какво се чака да направи. В отговор на това била помолена да го реалокира.

„ Аз бях в потрес. Казах им, че те са педагози и би трябвало да открият казуса. Предложих им да се поработи и с психолог. Те обаче настояха да си преместя детето. И по този начин стартира цялата история “, разясни Борислава Методиева пред бТВ.

На светващия ден занесла заявление за посещаване на детето при психолог. Междувременно обаче почнала да получава упреци, че „ не си гледа децата “, „ че е разведена “, както и че „ върви да работи “.

„ Детето ми описа, че има съученик, който бие всички, както и че е получавал удари по главата до момента в който спи. В следствие разбрах, че става дума за внучката на директорката Таня Иванова “, посочи още Борислава Методиева.

„ Дъщеря ми е другарка с внучката на директорката и тя не е пострадала. Доколкото зная обаче, казусът с детето на Борислава не е единствен. Знам за това дете от ноември предходната година, когато то се появи в групата. Тогава беше на три години. Неговите родители също работят в учебното заведение “, изясни Наталия.

Борислава Методиева, както и други родители са подавали сигнали, че това момиченце посещава групата в учебното заведение непозволено, тъй като е по-малко и не е записано публично там посредством системата за систематизиране на местата. При първата инспекция не е открито нарушаване.

„ Политика на учебното заведение е да се дава опция на децата за адаптационен интервал. Моята внучка беше в тази подготвителна група. Родителите ѝ имат желанието тя да учи в това учебно заведение и заради тази причина е посещавала тази групата “, безапелационна е обаче Таня Иванова, шеф на 33 ОУ „ Санкт Петербург “ в столичния квартал „ Люлин “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР