Училищата във Варна преминават в режим на обучение в електронна

...
Училищата във Варна преминават в режим на обучение в електронна
Коментари Харесай

Учениците във Варна ще са онлайн в понеделник, общината зове гражданите да не ходят в Морската и на вълнолома

Училищата във Варна минават в режим на образование в електронна среда от разстояние на 20 ноември, понеделник. Официалното искане е отправено от кмета Благомир Коцев към Министерството на образованието и науката.

Онлайн образованието ще засегне както класните, по този начин и извънкласните действия. Мотивите за това са, че изискванията в града са рискови за децата. Тяхното напредване до учебно заведение и престоят им там крият опасности за здравето им. В същото време е значимо образователният развой да не бъде преустановяван. Това сподели анализът след съвещания с спешния щаб и МОН.

Решението на кмета Благомир Коцев е взето въз основа на показана информация за нанесените вреди на просветителната инфраструктура, по отношение на оповестеното бедствено състояние и с оглед разчистването на подстъпите към учебните заведения и нуждата от ревизия на вредите.

Четири учебни заведения – I ОУ „ Св. Княз Борис I ”, ОУ „ Васил Друмев “, ОУ „ Константин Арабаджиев “ и Професионална гимназия по текстил и фешън дизайн ще учат онлайн и в дните 21.11. и 22.11.2023 година

Община Варна приканва упорито жителите и гостите на града за идващите 48 часа да не посещават следните места -  Морската градина, вълнолома и региона към Морска гара, пристанище Карантината, Аспарухов парк и Буните от първа до четвърта. Причината е, множеството необезопасени предмети, счупени клони и дървета, мощния вятър и вълнението на морето, които са рискови за живота и здравето на хората.

Аварийни екипи правят разчистване и обезопасяване. „ Общинска полиция “ ще следи за осъществяването на ограничаващия режим на посочените места. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР